borubarartur Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Chce zrobić aby każdy samochód na planszy przy czym każdy z samochodów to taki sam objekt miał swoją zmienną uszkodzenia i żebym mógł się do niej odnosić w każdej akcji samochodu.Jak robię w create skrypta i pisze tam: var uszkodzenia; uszkodzenia=0; a w stepie robię skrypta gdzie pisze: if(uszkodzenia=100)instance_destroy(); to mi wyskakuje że unknown variable uszkodzenia.... JAK MAM TO ZROBIĆ ŻEBY DZIAŁAŁO?Proszę o pomoc. :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 usunąć linikę var uszkodzenia; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a ja dodam, że "var" używasz kiedy ci ta zmienna potem nie będzie potrzebna ;p czyli po wykonaniu skryptu zostaje usunięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 usunąć linikę var uszkodzenia;Ty nie no....DZIAŁA!!!!!!! a wydawało mi się że już tak robiłem i nie działało....No cóż... WIELKIE DZIĘKI :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi