Lollus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Jak zrobić, że gry nacisnę np spację, jest wykonywana akcja dla klawisza do góry? Nie piszcie mi ,że y-=4 bo nie o to chodzi, tylko, że np jak teraz nacisnę górę, to strona mi się przesuwa i jak takie coś zrobić ? Zapewne z directami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 czyli chcesz zeby ci sie ekran przesuwal? wtedy musisz dac GML view_xview[0] -= 4 Jesli nie chodzilo ci eby ekran przesuwac to cholera aie o co ci biega bo piszesz niejasno..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 z tego co zrozumniałem to oto chodzi if keyboard_check_pressed(vk_space) { keyboard_key = vk_up; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Chodzi o to, że gdy nacisnę sobie spację lub zabije mnie stworek lub jak minie 10 sekund to wtedy "sam naciska" mi się jakikolwiek klawisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 w stepie if keyboard_check_pressed(vk_space) { alarm[0] = 300 // w zależności od sybkości roomu } w alarmie keyboard_key = vk_anykey; // klawisz jaki ma być naciśnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi