Nikas Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam! Nie miałem nic do roboty więc zrobiłem tą prostą rzecz dla początkujących,może komuś się przyda. KLIK! a warny trzeba odrabiać.. pozdro,Nikas. E: no to co mamy pisać,ala RPG? nie we wszystkich grach tak jest E2: Wiem że przykład na chwilę roboty,ale większość początkujących zrobi tylko znikanie a pojawiania pewnie już nie xf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Hehehe no wiesz no - takie se zwyczajne, nie ma co tu za dużo gadać xD A tak btw. Czemu co 2. przykład jest "a'la Almora"? Wiem, że to najlepsza gra GMclanu, ale nie bez przesady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Proste, ale początkującym może się przydać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 czy ja wiem czy się przyda, image_alpha tylko, w sumie przykład nic ciekawego. a warny trzeba odrabiać.. heh powodzenia życzę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Warna raczej ci za to nikt ie odbierze :P Mogłeś zrobić przykład, że dach składa się z kwadratów 32*32. I te kwadraty możemy stawiać jak nam się tylko żyw nie podoba, dowolne kształty dachu. A skrypt łączy te wszystkie prawie-kolidując ze sobą części dachu w jakby jeden dach (każdej części nadaje unikalne pseudo-id dachu), i kolidując z jedną częścią znika także reszta :P To by było praktyczniejsze - można by było tworzyć różne kształty dachów al'a tileset :P Bo tak to jak chcę stworzyć inny dach (np. szerszy) to trzeba zrobić osobnego sprita, i jeszcze kod trochę poprawić.... Także 2/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 za to coś to mi na pewno nie odejmą i wątpie że odejmą za przykłady bo jestem leniwy ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi