Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 no dobra nowy temat jest:P Więc mam problem: aczkolwiek mam problem a maną i chce aby przy tworzeniu fali uderzeniowej malała rewgularnie co 3 tylko że nie znam się jeszcze dobrze na tym i nie wiem co to kod fali uderzeniowej co to jest i po co to wogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 no dobra nowy temat jest:P i?? :huh: przecież już dostałeś odpowiedź na to jak zrobić, żeby spadała mana.... więc nie wiem czego jeszcze oczekujesz <_< E: to co Ty w końcu chcesz? kod na spadającą manę, czy na 'falę uderzeniową' <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 kod na spadającą mane gdy postać robi fale uderzeniową o tak jest 100 % ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 dżizys napisałem Ci to w poprzednim temacie... GML //w create mana=100 // w evencie wciśnięcia klawisza: if mana>=3 { //tutaj mana-=3 } tutaj masz kod na spadającą manę w miejscu gdzie napisałem "//tutaj" dajesz kod na wykonanie tejże fali.... Czego więc nie rozumiesz? Masz wogóle ten kod na tą 'falę'? bo nie zauważyłem, żebyś prosił o takowy... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 a no juz widze błąd nie napisałeś tej linijki z 100 :) no ale i tak jeżeli mam many 300 przypuśćmy to mam zamiast 100 wpisac 300?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 no ale i tak jeżeli mam many 300 przypuśćmy to mam zamiast 100 wpisac 300?? Aż tak ciężko pomyśleć i sprawdzić :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Chłopie jeżeli masz się brać za gry typu spadająca mana to się naucz lepiej co to zmienna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 skoro tak: możesz mi wyjaśnić co to zmienna?? :P :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 http://www.gmclan.org/index.php?wiki&wart=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Dzięki bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 :wheelchair: ja sie przy tej grze zestarzeje kolo jak robi fale to mana mu zchodzi ale jak dojdzie do zera on robi nadal a ja chce zeby przestal Możecie mi pomoc?? :crying: PLZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 if mana>=3 !!! przeczytaj cos gdzies, bo szlag mnie trafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 I jestes pewien, ze tworzenie fali jest zalezne od warunku mana >= 3? EDIT: Ups... Harv byl szybszy. Przydaloby sie powiadomienie o tym, ze zostaly wyslane nowe posty od rozpoczecia pisania. Na innych forach to sie sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ok sorki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi