Jogurt Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 robie strzelanke z widokiem z góry w alarm 0 ustawiłem Crente Instance na pojawiającego sie przeciwnika ale chce żeby pojawiał sie w losowym miejscu jak to zrobić na klockach .W GMLu ostatecznie terz morze być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 GML { do { x = random(room_width); y = random(room_height); } until (place_free(x,y)) } Wstaw to w Create przeciwnika. I Popraw orty bo warna możesz dostać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogurt Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogurt Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 od początku w create bohatera ustawiłem alarm (bo jak rozwale wroga to jest Destroy the instance i już nie robi rzadnych akcji) i po jego aktywacji ma mi się pojawić w losowym miejscu nowy wróg a nie moge ustalić tej losowości tylko z góry jest narzucone gdzie ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 create_instance(random(room_width),random(room_height),obj_przeciwnik); Troszke myslania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogurt Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi