Kofel Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Luksor bye. Moderatorzy/admini wiedzą co już mają robić. ( przy najmiej to samo co było w moim przypadku, piczer ma rację. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Zawsze można przenieść do Valhalli i to właśnie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Luksor bye. Moderatorzy/admini wiedzą co już mają robić. ( przy najmiej to samo co było w moim przypadku, piczer ma rację. ) Niby co mają robić? Tak jak powiedział Marmot: nie trzeba mieć źródła, aby znaleźć bugi, w sumie już nawet Globi znalazł bug bez zaglądania do źródła. EDIT: @Marmot: czemu przeniosłeś do Vallhalli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Bo co jak co, ale Valhalla jest lepszym miejscem na prośby o testowanie czegoś, czego źródła zobaczyć się nie da, niźli miejsce w którym ludzie się pytają o porady z PHP. Przynajmniej takie jest moje zdanie, jak się innym modom nie spodoba, to przeniosą z powrotem ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Bo co jak co, ale Valhalla jest lepszym miejscem na prośby o testowanie czegoś, czego źródła zobaczyć się nie da, niźli miejsce w którym ludzie się pytają o porady z PHP. Przynajmniej takie jest moje zdanie, jak się innym modom nie spodoba, to przeniosą z powrotem ;p . W sumie i racja, niech tu będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 http://luksor.koon.pl/sql/rejestracja-koni...E%3Cnoscript%3E http://luksor.koon.pl/sql/szukaj.php?szuka...E%3Cnoscript%3E Dziwie sie czemu na to wcześniej nie wpadłem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 http://luksor.koon.pl/sql/rejestracja-koni...E%3Cnoscript%3E http://luksor.koon.pl/sql/szukaj.php?szuka...E%3Cnoscript%3E Dziwie sie czemu na to wcześniej nie wpadłem ;] Dzięki, Muszę jakoś inaczej to zrobić. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Gosć może: - Czytać newsy - Zarejestrować się xD. Zarejestrować się każdy może Poza tym jak mamy sprawdzić jeszcze nie poznawając panelu admina. Poza tym ten CMS przypomina mi mocno obcięte PHP-Fusion ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 xD. Zarejestrować się każdy może Poza tym jak mamy sprawdzić jeszcze nie poznawając panelu admina. Poza tym ten CMS przypomina mi mocno obcięte PHP-Fusion ;) Kilkanaście postów wcześniej opublikowałem screeny z panelu admina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Kilkanaście postów wcześniej opublikowałem screeny z panelu admina. Chodziło mi o posługiwanie się nim. Poza tym dodaj funkcję warnów i banowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Ciekawe. Warn za przeczytanie tylko połowy niusa? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Luksor: hmm? Bo nie wiemy jak działa kod? Gdybyśmy wiedzieli, co robi każda zmienna, czy nie brakuje jakiegoś zabezpieczania itd., wyłapalibyśmy ze 100 razy więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Luksor: hmm? Bo nie wiemy jak działa kod? Gdybyśmy wiedzieli, co robi każda zmienna, czy nie brakuje jakiegoś zabezpieczania itd., wyłapalibyśmy ze 100 razy więcej Wiem, ale nie mogę tak rozdawać kodu, dużo czasu zajęło mi pisanie tego skryptu. Może kiedyś, kiedy będe pisał już o wiele lepsze skrypty, udostępnię kod tego. Warny dodam, bany też, na razie jest funkcja kasowania konta. Kto chce VIPa? Dam pierwszej osobie, która się zgłosi. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Wiem, ale nie mogę tak rozdawać kodu, dużo czasu zajęło mi pisanie tego skryptu. Może kiedyś, kiedy będe pisał już o wiele lepsze skrypty, udostępnię kod tego. Warny dodam, bany też, na razie jest funkcja kasowania konta. Kto chce VIPa? Dam pierwszej osobie, która się zgłosi. :P Ja! Ja się zgłaszam! Naprawdę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Wiem, ale nie mogę tak rozdawać kodu, Jakoś nie sądzę, aby ktoś go chciał. My chcieliśmy tylko pomóc, a nie kraść. Więc nara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Jakoś nie sądzę, aby ktoś go chciał. My chcieliśmy tylko pomóc, a nie kraść. Więc nara. Wiem, że macie dobre intencje, może jak będzie skończony to dam do testów. TuxMan zaraz ci ustawię :P EDIT: Dodałem system warnów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Teraz mnie poniesie. KURWA z jakiej racji on tylko dostał przeniesienie do innego działu a ja odrazu warna i zablokowanie tematu? Coś tu nie hallo, moje clickshare też może wymagało poszukania bugów? Brawo Marmot. Zobacz tu: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=13082# @up Twój kod wygląda pewnie jak jesień średniowiecza. >.> Więc pomyśl, kto normalny na tym forum by go użył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 @Kofel: Czy to moja wina, że Gnysek inaczej moderuje ode mnie? Gdybym wcześniej od Gnyska tamten temat zauważył i Twój, to też bym je przeniósł. Już tak nie narzekaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Będe narzekał, bo to że moderujecie inaczej to mnie chuj obchodzi, ja chce wyrównania/wyjaśnienia tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 To do Gnyska skarż się na PM, a nie tutaj zaśmiecasz temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Dodałem pokazywanie osób online. :) Przetestujcie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Online: TuxMan, Fajnie, bo to przecież podstawowa funkcja każdego CMSa :) Btw, dodaj jeszcze system forum i PW w swoim CMSie :). A gdzie dobry system warnów. Za co lololol(cośtam, nie pamiętam nazwy użytkownika) dostał warna na CMSie. Powinno być warnowanie z widocznym powodem np. lol - historia ostrzeżeń 23.07.2008 - od: Luksor (dodanie ostrzeżenia) Powód: Obrażanie admina 1.09.2008 - od: TuxMan (odjęcie ostrzeżenia) Powód: Miłego roku szkolnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Albo nie umiem robić SQL Injection, albo Luksorowi udało się przed tym zabezpieczyć, arrr ;[ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Albo nie umiem robić SQL Injection, albo Luksorowi udało się przed tym zabezpieczyć, arrr ;[ . Heh widać że modki z GMC to same haxory ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Albo nie umiem robić SQL Injection, albo Luksorowi udało się przed tym zabezpieczyć, arrr ;[ . A widzisz, pousuwałem bugi krytyczne. :] Następnym razem, nie próbuj haxiorować od razu tylko zgłoś błąd jak znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 @Luksor: Żeby znaleźć błąd, czy skrypt jest podatny na SQL Injection, to trzeba zastosować wpierw takowy :P . Jak mogę Ci zgłosić coś, o czym nawet nie wiem czy istnieje xd ? Inaczej się nie da sprawdzić nie widząc kodu :] . @Tuxman: SQL Injection to banalna sprawa, nie trzeba być haxorem jakimś wielkim, żeby umieć się nim posługiwać. Nawet na Wikipedii jest opisane jak takowy atak przeprowadzić xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Heh przydałby się system komentarzy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 @Luksor: Żeby znaleźć błąd, czy skrypt jest podatny na SQL Injection, to trzeba zastosować wpierw takowy :P . Jak mogę Ci zgłosić coś, o czym nawet nie wiem czy istnieje xd ? Inaczej się nie da sprawdzić nie widząc kodu :] . @Tuxman: SQL Injection to banalna sprawa, nie trzeba być haxorem jakimś wielkim, żeby umieć się nim posługiwać. Nawet na Wikipedii jest opisane jak takowy atak przeprowadzić xd . No to haxioruj dalej, jak coś znajdziesz to napisz. :) Heh przydałby się system komentarzy :P Mam to w planach. :] Prośba: nie zakładajcie kont o wulgarnych nazwach. Wszystkie takie konta będą kasowane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie wiem czy to zaleta przeglądarki czy skryptu - jestem u rodziny i nie mam tutaj curla , a live http headers jest niewygodne ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie wiem czy to zaleta przeglądarki czy skryptu - jestem u rodziny i nie mam tutaj curla , a live http headers jest niewygodne ;p Napisz mi na PM jak to zrobiłeś ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi