szy_mon11 Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam, Jak mogę stworzyć katalog przy pomocy GMa? :boxed: To ma być tak że najpierw wpisuję ścieżkę gdzie ma być ten folder, a następnie wpisuję nazwę tego folderu i mi go tworzy. A wogóle jest taka funkcja? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 GML sciezka = get_string( 'Podaj ścieżkę' , 'C:\Program Files\' ) nazwa = get_string( 'Nazwa katalogu:' , 'Marek.S' ) directory_create( filename_dir(sciezka) + '\' + nazwa ) // filename_dir - można rozumieć, że kasuje znak '/' z podanej ścieżki help nie istnieje?? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy_mon11 Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Dzięki! A jak to zrobić żeby nie wpisywać w okienku tylko w roomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 chodzi o pole tekstowe? hm.. zrobić je =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy_mon11 Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Dobra już sobie poradziłem. Jakby komuś było potrzebne to dam tu kod: GML keyboard_string='C:\nowy katalog'; sciezkakatalogu=keyboard_string draw_text(0,0,'Podaj sciezke gdzie katalog ma zostac umieszczony i jego nazwe') directory_create(sciezkakatalogu); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi