Yoda Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Przejdę od razu do rzeczy: Jest strona a.html i b.html Na stronie a.html są dwa odnośniki do strony b.html Teraz jeżeli kliknę na pierwszy odnośnik otwiera się strona b.html i zmienna na tej stronie przyjmuje wartość 1, a jeżeli kliknę w drugi odnośnik, przyjmuje wartość 2. I oto czego potrzebuję. Przydałoby się żeby wszystko dało sie zrobić w JS ( w co wątpię ). Tak czy inaczej proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jeżeli strona b się otworzy, to znika strona a, więc złe założenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Od czego jest php? <a href=b.html?wartosc=1></ a> <a href=b.html?wartosc=2></ a> A potem tam gdzie ci zmienna potrzebna to: <?php echo $wartosc; ?>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Dziadku wybacz, nie siedzę w tym więc nie wiem - ale twoja metoda wygląda wporzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jakby co to zawsze możesz się mnie zapytać - chętnie ci pomogę na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ok skleciłem takie coś mimo iż o php pojęcia nie mam: <a href="b.htm?zmienna=1">odnosnik 1</a> <a href="b.htm?zmienna=2">odnosnik 2</a> <script> zmienna_js = "<?php echo $_GET['zmienna']; ?>"; document.write("zmienna odebrana wynosi:"); document.write(zmienna_js); </script> I zasadniczo działa :E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 także <a href="b.htm?zmienna=1">odnosnik 1</a> <a href="b.htm?zmienna=2">odnosnik 2</a> zmienna odebrana wynosi: <?php echo $_GET['zmienna']; ?> oraz <a href="b.htm?zmienna=1">odnosnik 1</a> <a href="b.htm?zmienna=2">odnosnik 2</a> <?php echo 'zmienna odebrana wynosi: ' . $_GET['zmienna']; ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 no, ale, co w związku z tym? jak już ktoś wypisze i gdzie użyje to od niego zależy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Wiesz, ale z tym JS to tak jakbyś pojechał na stację benzynową i pomiędzy bak samochodu, a węża od dystrybutora wstawił dodatkową rurkę PCV dla lepszego przepływu :P Albo położył dwie warstwy paneli w domu :P Też by było ok, ale niepotrzebnie jedna czynność :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Ale JS był akurat mi potrzebny. Bo to był tylko fragment. Potem było jeszcze kilka operacji w js - mówiąc krótko ta odebrana zmienna była mi potrzebna właśnie do kodu w js ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 I bez PHP można pobierać zmienne z linków. Po za tym może by tak ciacha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Nie rozumiem o co ci za bardzo chodzi, ale ten kod na górze jest poprawny i nie wiem o co ci chodzi gnysek :P Jakbyś chciał zapisywać stan zmiennych, to możesz użyc, tak jako powiedział Tymon, ciasteczek albo zapisywać do pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi