szy_mon11 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Hej! :lol2: Zrobiłem nowego Lib'a do GM'a. Ułatwia on zarządzanie plikami INI. :lol2: Kliknij TUTAJ, żeby go pobrać! Jeżeli zauważycie jakieś błędy to napiszcie o nich tutaj. Pozdrawiam, szy_mon11 PS: To jest mój pierwszy Lib i nie będę go poprawiał. Jak ktoś chce to może go poprawić.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mam jedno pytanie. Jak się wczytuje liba do GM, bo nie mogę przetestować :(. Na razie nie oceniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mam jedno pytanie. Jak się wczytuje liba do GM, bo nie mogę przetestować :(. Na razie nie oceniam Wypakowujesz liba i kopiujesz go do katalogu GM do folderu "lib" :) Co do liba: ciekawy, nieciekawe ikonki. Ale nie skorzystam - nie wiem dlaczego, ale ini wolę zawsze mieć w kodzie (łatwiej mi się połapać). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 O! Dzięki Sirluki. Zaraz go przetestuję. Ocenę dam w edicie ;) EDIT: No, nawet profesjonalny ten lib. Już nie muszę kodować w GML'u żeby wczytać INI'ka. Ocena: 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy_mon11 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Dzięki za ocenę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 tak naprawdę INI nie jest dla początkujących, a bardziej zaawansowani sami sobie kod napiszą, choć pomysł dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 osobiscie wole dochodzic do wszystkiego o wlasnych silach, ale takie cos przydatne. ogolnie to nie uzywam klockow od zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie jest źle, choć mogło być lepiej... (popraw trochę grafikę), ale tak samo jak pan Sirluki nie skorzystam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Popraw grafikę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 można wczytać liba w gm 7, wystarczy wsadzić do pliku gex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 bardziej zaawansowanym klockarzom może się przyda ;d W sumie większość zaczyna na klockach, a jak usłyszy o INI - już raczej dawno są przerzuceni na kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 @Offtopic: Ja jak usłyszałem, że można pisać kodem w GM'ie to się od razu przeżuciłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy_mon11 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Nie jest źle, choć mogło być lepiej... (popraw trochę grafikę), ale tak samo jak pan Sirluki nie skorzystam... Popraw grafikę Grafiki lepszej nie zrobie, bo nie umiem. Teraz próbuje poprawić błędy, np. nie da się zapisać otrzymanej wartości REAL lub STRING do zmiennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 No to nie rób liba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Z tego co wiem, obsługa plików tekstowych to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi