lenin Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Mam problemik, chciałbym zrobić losowe miejsce do którego porusza się obiekt wraz z omijaniem przeszkód i dałem mu w alarmie: GML mp_potential_step(random(room_width),random(room_height),2,true) alarm[0]=room_speed*3 tylko że postać stoi w miejscu i się nie rusza a jak po mp_potential_step dałem speed=4 to szedł ciągle prosto <_< i nie mam już pomysłu czemu tak się dzieje, mógłby ktoś pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ech... To nie zadziała, bo mp_potential_step() działa tylko w jednym stepie. Lepiej zrób tak: Create: GML px = x; py = y; alarm[0] = 1; Alarm[0]: GML px = random(room_width); py = random(room_height); Step: GML if ( point_distance( x, y, px, py ) > 5 ) mp_potential_step( px, py, 3, true ); I gites :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dzięki wielkie Nobody ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi