miko0 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Niestety zabawę z Delphi zakończyłem dawno temu i teraz jest za mało czasu aby odświeżać temat. Nie jest to skomplikowane, chodzi o programik wyświetlający obraz z dwóch kamer PC na USB. Jeden obraz obok drugiego, możliwość zmiany rozdzielczości, odświeżania, zrobienia zrzutu w danym momencie. Chciałbym również aby była funkcja zliczenia ruchu na kamerze np. ktoś przejdzie czy zmieni się coś i licznik będzie takie sytuacje zliczał (zapewne z regulacją czułości). Proszę o informacje(C+ tez mógłby być), również o cenę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 1000 zł, a nauczę się Delphi i napiszę ci to w tydzień. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko0 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 a jak będzie wyglądać cena bez testowania Twoich zdolności dydaktycznych ;) po prostu sam program Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 szczerze? wątpię żebyś takie coś w ogóle na sieci znalazł a co dopiero napisał samemu lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko0 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 panie Pieter i panie dziadekkleofas, ja potrafię pisać poematy, ba! nawet fraszki, ale to nie ten dział, więc gdybanie zostawcie dla siebie, a tutaj konkrety :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 http://delphi.wikia.com/wiki/How_do_I_capt...rom_a_WebCam%3F http://www.delphi3000.com/articles/article_1851.asp?SK= Może w czymś te linki pomogą. A ja do samego napisania programu raczej się nie piszę, zbyt długi czas nie ruszałem Delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 panie Pieter i panie dziadekkleofas, ja potrafię pisać poematy, ba! nawet fraszki, ale to nie ten dział, więc gdybanie zostawcie dla siebie, a tutaj konkrety :) To trzeba było iść na polonistykę czy filozofię, a nie latać po forach i żebrać programy na zaliczenie. Mam nadzieję, że linki Marmota pomogą. Btw. dziwne, że jeszcze dają Delphi na zaliczenie - w dobie C# i innych lepszych rozwiązań? Heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko0 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dziękuję za linki, właściwie mam je już w ulubionych a wszystko dzięki Google, jeśli pozwolisz odezwę się na pv :) Do dziadekkleofas; dlaczego odpowiedzi na Twoje argumenty ;) sprawiają mi taka przyjemność... hah, więc nie dubluje umiejętności, stąd nie jestem na polonistyce fora po to są, aby po nich "latać" - szukajcie a znajdziecie... składanie propozycji (finansowych również) to bynajmniej nie żebranie, w przeciwieństwie do zabawnych komentarzy dla licznika postów Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 17 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja nawet nie mam kamerki internetowej, a co dopiero dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 DSPack + 2x FilterGraph, dalej nie pamiętam jak ja to robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi