D3lm4 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Cześć. Jestem nowym użytkownikiem to mój 1 post :-). GM mam 3 dni. Umiem już dosyć dużo, ale nie za bardzo. Mam do was pytania. Jak zrobić, żeby hero to był kursor i jak zrobić, żeby hero cały czas leciał w prawo a gracz struje tylko w górę i w dół:-) Bardziej mi chodiz tylko o to, żeby samo leciało w prawo, dalej sam zrobię :-) Bardziej mi zależy na odpowiedzi o z tym kursorem. Z góry dziękuję za odpowiedz! Pozdrawaim! D3lm4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 1. x = xmouse, y = ymouse, a potem przesujaj view_xview[0] += 5 2. Zajrzyj do FAQ po sterowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 w obiekcie hero w step w klocku "execute piece code" wstaw: GML x += 3 if (keyboard_check( vk_up )) y -= 6 else if (keyboard_check( vk_down )) y += 6 pierwszego nie rozumiem. :P @UP> Jak już mouse_x i mouse_y :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dzękuję Wam!! Sorry Ale nie miałem czasu zajrzeć do FAQ bo miałem 3 minuty, żeby napisać posta, licząc, że mi szybko odpiszecie :-) Dziękuję :) :thumbsup: Edit: dziadekkleofas, czy mógłbyś dokładniej wytłumaczyć? Byłbym wdzięczny :) Edit: Już mam, bo niechcący założyłem 2 tematy i w drugim mi odpisali xD. Dziękuję Wam wszystkim i proszę o usunięcie jednego tematu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi