D3lm4 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Cześć. Jestem nowym użytkownikiem to mój 1 post :-). GM mam 3 dni. Umiem już dosyć dużo, ale nie za bardzo. Mam do was pytania. Jak zrobić, żeby hero to był kursor i jak zrobić, żeby hero cały czas leciał w prawo a gracz struje tylko w górę i w dół:-) Bardziej mi chodiz tylko o to, żeby samo leciało w prawo, dalej sam zrobię :-) Bardziej mi zależy na odpowiedzi o z tym kursorem. Z góry dziękuję za odpowiedz! Pozdrawaim! D3lm4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Jak zrobić, żeby hero to był kursor w stepie daj: GML x=mouse_x y=mouse_y żeby hero cały czas leciał w prawo to on ma być jako kursor czy jak? :huh: zdecyduj się.. GML //w stepie x+=1 //zamiast 1 możesz dać sobie np. 0.5 jak za szybko gracz struje tylko w górę i w dół no to dajesz w evencie wciśnięcia strzałki w górę: GML y-=5 a w dół: GML y+=5 EDIT po co Ci dwa takie same tematy? :huh: Aż niepotrzebnie tyle pisałem, bo teraz zauważyłem że tam też już dostałeś odpowiedź :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Właśnie niechcący:( Prosiłbym o usunięcie jednego, żeby forum nie zaśmiecać :-) A to drugie to, nie kursor tylko że hero leci a ja steruję tylko w pionie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No to Step: GML x+=3 y=mouse_y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dzięki :) A tak co do kursora to jak zrobić, że jak najedzie się myszką na Okno gry to kursor znika?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dzięki :) A tak co do kursora to jak zrobić, że jak najedzie się myszką na Okno gry to kursor znika?:P GML cursor_sprite = noone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dzięki, ale gdzie ten kod wkleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Możesz też zrobić tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Thanks :lol2: Ojć, ja mam to zablokowane :o :( A nie mam jak wykupić, bo nie mam karty kredytowej :( :( :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 To wejdź w opcje gry i odznacz cośtam o kursorze. Nie pamiętam jak to leciało, ale jak odznaczysz, kursor nie będzie widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dobrze by było gdybym wiedział gdzie są te opcje :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 W pasku jak masz nowym otwórz itd. po prawej jest coś w rodzaju tabelki. To są opcje. Klikasz i wyskakuje ci okienko. Odznaczasz display the cursor i masz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Dobrze by było gdybym wiedział gdzie są te opcje :lol2: :mellow: Odznacz to. UP. Nie zauważyłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3lm4 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 THX! :) :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi