warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jak zabezpieczyć stronę przed hakerami w taki sposób by nie mogli zobaczyć kodu źródłowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Usunąć stronę z serwera. Kodu źródłowego - HTML ? if ( 0 == 1 ) { echo "zrodlo strony"; } Strona dzięki temu będzie zabezpieczona przed pobraniem źródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tak ciekawe :P ucze się php więc raczej to nie zadziała :P Chodzi mi, aby zablokować przycisk edycji i funkcje w menu (gdy wciśnie się prawy przycisk myszy). Albo jak pobrać wartość zmiennej z innego pliku (nie formularza) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tak ciekawe :P ucze się php więc raczej to nie zadziała :P Chodzi mi, aby zablokować przycisk edycji i funkcje w menu (gdy wciśnie się prawy przycisk myszy). Albo jak pobrać wartość zmiennej z innego pliku (nie formularza) ? Raczej najwyżej pobiorą Ci tylko formularz, skrypt obsługi pozostanie nienaruszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ale ja mam w kodzie zapisane hasło do administratora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 PHP czy HTML? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Raczej w PHP. Małe sprostowanie: PHP jest skryptem wykonywanym po stronie serwera a nie klienta, klient (przeglądarka) nie rozumie języka PHP, lecz interpreter na serwerze tak. W rezultacie interpreter wykonuje skrypt a wynik jako dokument HTML przekazywany jest do przeglądarki. Nie ma szans na wyciągnięcie hasła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Chyba że jakimś cudem kod ominie interpreter, lub PHP uzna że nie chce mu się przetwarzać kodu to pójdzie do usera jako plain text ( chodzi o kod PHP . ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Miałem tak kilka razy, wtedy to będzie kupa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 No, np. jeśli nie przetworzy Ci pliku z konfiguracją, np. hasło do bazy to lipa. Lub poprostu kod,a ty nie chcesz go udostępniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Problem rozwiązany, zapomniałem ,że nie da się edytować (coś przycisk nie aktywny) no i jeszcze że aby dodstać się do pliku z hasłem to trzeba wcisnąć przycisk loguj a o tym chyba nie pomyśli nikt.:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Problem rozwiązany, zapomniałem ,że nie da się edytować (coś przycisk nie aktywny) no i jeszcze że aby dodstać się do pliku z hasłem to trzeba wcisnąć przycisk loguj a o tym chyba nie pomyśli nikt.:P jak sam napisałeś to sie chyba jednak ktoś domyśli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zrób w pliku PHP jakiś komentarz, za którym będzie hasło, nikt go nie zobaczy, a wystarczy, że pobierzesz odpowiednią linijkę pliku i git :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi