pivot18 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 dzień dobry chciałem się zapytać jak zrobić obrót o 10 stopni albo o 20 :confused: pliss o pomoc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 dzień dobry chciałem się zapytać jak zrobić obrót o 10 stopni albo o 20 :confused: pliss o pomoc :( GML direction += 10 // ew. te 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 GML image_angle += 10 wymaga zarejestrowanego gm'a(pro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 ahhh thx!!!!!!!!!! a to że wymaga pro to wiem :P dobrze że mam Pro ;P dzięx!! EDIT: a jak zrobić że obiekt idzie przed siebie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 ahhh thx!!!!!!!!!! a to że wymaga pro to wiem :P dobrze że mam Pro ;P dzięx!! EDIT: a jak zrobić że obiekt idzie przed siebie?? Kurde, precyzujcie te pytania! W jakim sensie "idzie przez siebie"? Źle przeczytałem. Zaraz dam odpowiedź: Nadajesz mu po prostu prędkość GML speed = //wartość I gdy w step umieścisz: GML image_angle = direction to będzie szedł przed siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 dziękiiiii thx :D teraz będę mógł zrobić tą grę jaką robie :P a ten "direction" trzeba w nim coś zmienić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 dziękiiiii thx :D teraz będę mógł zrobić tą grę jaką robie :P a ten "direction" trzeba w nim coś zmienić?? Nie. Nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi