Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Mam pytanie odnośnie adminów i modów otóż jak zostać moderatorem?? Czy są jakieś wymagania by być modem?? Co trzeba robić by nim zostać i jakie ma zadania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 -Nie mieć warnów (możesz mieć warny, ale pod warunkiem, że wszystkie są odjęte :)) -Być w Top 10 :thumbsup: -Pomagać innym userom ;) Tyle wiem na ten temat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 mieć za dużo gotówki ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 TuxMan ale Ty nie jesteś adminem lub moderatorem ;/ @Topic Nie lepiej zapytać się na PW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 kurczę chciałbym zostac modem, te warny to tylko na początku :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Masz większe szanse na zostanie moderatorem niż ja :P patrząc po moim warnlogu chodź mam tu jeden z najstarszych stażów to i tak by mnie mimo wielu próśb nie przyjęli na stanowisko moderatora :P Jak ktoś tu kiedyś wspomniał, żeby zostać staffem musi podjechać pod ciebie czarny samochodzik ^^ potem wrzucają Cię do środka i nie ma już odwrotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Myślisz, że po 5 miesiącach bycia na forum, zostaniesz moderatorem? Ja zostałem nim po kilku latach bycia tutaj, podobnie jak reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie ma żadnych oficjalnych kryteriów jeśli chodzi chodzi o wymagania na stanowisko moderatora, redaktora czy admina. Po prostu przy okazji weryfikacji poczynań takich osób decydujemy czy potrzeba nam świeżej krwi. Jeżeli tak, to sami się zgłaszamy do określonych osób, które uważamy, że się dobrze sprawują i warto dać im tą szans. Ja mam taką zasadę, że zawsze ignoruję tego typu prośby. I nie ma czegoś takiego, że ktoś się stara, bo to jest fałszywe. Najlepiej być po prostu sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 tak nie mowie, ale co ma do tego ile jest się na forum. Przecież to jest średnio ważne. UP: Myślę że po moich postach widać, że zachowuje się normalnie (bez sarkazmu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Bo chociażby po takim krótkim czasie ciężko jest komukolwiek powiedzieć, czy się nadawałbyś na to stanowisko. Zresztą, zobacz post Ranmusa. BTW. TuxMan, skąd ty żeś wytrzasnął te kryteria? Jaklub ma 10% warnów i jest moderatorem. Większość moderatorów i adminów także nie jest w TOP 10 postujących. Co do pomagania innym też bym się sprzeczał ;P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Jest ważne i to bardzo, ponieważ to my wyszukujemy później stosownych użytkowników, a przecież musimy sobie wyrobić o nich jakąś opinię prawda? Dawanie komuś moderatora, kogo nie kojarzę lub zbyt krótko przebywa na forum -> zbytnie ryzyko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 @3xUp To wyobraź sobie takie coś. Ktoś robi sobie konto. Po tygodniu bycia na forum, mówi że chce zostać moderatorem. To wtedy by było jak OTS w Tibii ;/ "daj mi gma ploxor!!!!111oneoneone" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Btw., teraz gwoli poprawienia humoru. Dostałem taki PM dwa dni temu (ksywa zaiksowana żeby nie robić temu użytkownikowi przypału): Witam jestem moderatorem na 2 największym warezem na świecie ( ŚWIECIE ) i mam około na dzień 50 raportów a niekiedy 90 i nie popełniam byków co drugą literę oraz nie przeklinam i jestem sprawiedliwy.... Czyli mam na propozycji danie mi moderatora... i pamiętaj! na tym forum już nigdy nie zobaczysz dzieci! To nie jest zabawa! naprawdę! Pozdrawiam, xxxxx O panie, moderator 2 największych na świecie warezów chce piastować taką funkcję na malutkim gmclanie. I jeszcze nie popełnia byków (nie licząc tego pma) oraz wygoni dzieciaki (mimo że sam nim jest). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 @Marrac: To ten ktoś musi być trzepnięty (bez obrazy dla nikogo) Ramnus: Rozumiem i szanuję. Nie można moda dawać byle komu, ale myślę, że moje zachowanie na forum mimo tych 2 warnów (na samym początku) nie jest naganne i zasługujące na bana lub warna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Może i ja kiedyś doczekam się moderatora :P ale na razie heh... nie ma szans :P dla mnie temat jest już skończony, tak jak wyjaśniał nam Ranmus i Marmot. PhoenixPL: na bana i warna nie ale na moda, też nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Pieter może się doczekasz, może i ja też. Załóżmy sytuacje, że team modów jest zbyt szczupły na całe forum i teraz trzeba znaleśc kogoś na moda, jaki byłby to user/userzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Na pewno nie my... Odłóżmy te dyskusje na kiedy indziej, bo nie ładnie jest dawać swoje typy na moda/admina. Staff wybierze sobie kogo będzie chciał, kiedy będzie potrzebował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 A tak z ciekawości - czy ja bym się nadawał na moderatora? Oczywiście to nie oznacza, że ja chcę być moderatorem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Bywam na tym forum praktycznie codziennie, po parę godzin i jakoś Ciebie rzadko widuje, więc chodź masz tego swojego "Major Usera" to wątpię w to ;[[[ Tak jak już mówiłem: będą chcieli to wezmą kogo będą potrzebować, TYLE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No ja też bywam codziennie co parę godzin, ale ostatnio mało postów piszę :P I co ma do rzeczy ten Major User? Mi to obojętne jaką rangę mam... A to moje pytanie, to tak tylko z ciekawości było :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 no tak Pieter, to pytanie nieaktualne Pieter: DO mnie mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No, nie mówię przecież, że chodzi tu o liczbę postów ale to czy bywasz tu regularnie. Taki Borek na przykład... Wbija w jakiś thread ale nie ma na przykład nic o nim do powiedzenia, więc nie pisze. Tak samo my, nie mamy dużo do powiedzenia ale dużo czytamy i się kształcimy :P PhoenixPL: Czytanie ze zrozumieniem <3 mówiłem do Shocker51374... u Ciebie Phoenix widzę Minor User a nie Major User =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Pieter: DO mnie mówisz? Nie. Mówił do Shocker'a, ponieważ nie jesteś Major Userem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Sorka nie zauważyłem :] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 ja tez tu codziennie bywam (wyjatki: problemy z kompem, ostatnio wycieczka), ale na moda bym sie nie nadawal - jestem za bardzo niegrzeczny ;[ btw z okazji dnia dziecka moglibyscie dac moda na 24h Phoenixowi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 @Shocker51374: Z braku laku byś się nadawał. Masz czystą kartotekę, znasz się na GML, z google się lubisz, pomagasz innym, masz olej w głowie. Na niekorzyść przemawia jednak wiek połączony z datą rejestracji. Jedno i drugie trochę przymałe stażem, co skutkuje tym, że jesteś póki co słabo kojarzony (w sumie nie wiem jak często zaglądasz na gmclan). Poszukałbym czy nie ma lepszych kandydatów. :) Na Ciebie nic nie ma, ale póki co brakuje tego czegoś... Więcej stażu! :) Ale jak będziesz dalej trzymał swój poziom i nie wyskoczysz z jakąś totalną głupotą (bo osobnikom w twoim wieku niestety często się to zdaża), to może kiedyś się złosimy po Ciebie. Bo rzeczywiście jesteś jednym z tych bardziej wartościowych użytkowników. Zresztą ciężko tak oceniać na szybko. Nie myślcie sobie, że to jest tak, że pewnego dnia nagle chcemy nowego moda i bierzemy pierwszych lepszych z brzegu. Nie. Ja wtedy normalnie siadam, myślę jacy użytkownicy ostatnio zapadli mi w pamięci (w sensie pozytywnym oczywiście), a potem robię listę i zaczynam czytać ich posty, komentarzy w przeciągu WIELU MIESIĘCY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 O wartościowych :P to widzę, że użytkownicy są dzieleni na tych co można sprzedać na czarnym rynku i na tych co nie są nić warci :D najs... btw. JaTeShMaMDłUgIStAsH!!!!1WiEkiFoGólE!11 ^^ Ranma: złosimy :P? na łosie idziecie :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (...) i nie wyskoczysz z jakąś totalną głupotą (bo osobnikom w twoim wieku niestety często się to zdaża), to może kiedyś się zgłosimy po Ciebie. (...) Nie bój się, raczej staram się nie wymyślać głupot i omijać kłopoty :P Ale nawet jakbyś np. nagle mi na PM napisał, że chciałbyś, żebym był moderatorem, to nie wiem czy bym chciał... Z reguły jestem wiecznie czymś zajęty (jazda na rowerze, naprawianie kolegom kompa (czasami za kasę, można trochę zarobić :P )), więc pewnie miał bym trochę za mało czasu na pilnowanie porządku na GMClanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 O, a propos tego "Poszukałbym czy nie ma lepszych kandydatów". Właśnie dwaj potencjalni kandydaci na to stanowisko czytają ten temat. Snake i Hanjuso. Aktualnie nie masz z nimi szans. :) Oni znacznie lepiej punktują i na dzień dzisiejszy pewnie oni by dostali "zieloną kartę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No wiesz... Nie musisz tu siedzieć 24h/7...btw. ja tam widzę ewidentnie "złosimy" a nie zgłosimy :P to może kiedyś się złosimy po Ciebie. Jak bym miał stawiać kim będzie nowy moderator postawił bym na Snake ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi