Raval Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Hmm mam problem z grą rpg a więc ..mam budynek (osobny room) i jak zrobić aby gdy wejdę do budynku i wyjdę będę dalej kontynuował grę oraz będę posiadał te rzeczy które znajdę w tym budynku :huh: ?? Podbnie jak w Farmerfranie gnyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Może przez save gry? Przedmioty oznaczały by zmienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Co to ma znaczyć, save gry? Persistent trzeba włączyć :) Robiłem kiedyś taki przykładzik chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 28 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 A mógłbyś mi go jakoś udostępnić jeżeli jeszcze go posiadasz albo jakoś wyjaśnić to? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jeżeli dobrze pamiętam, to ten przykład jest na http://nickman77.webpark.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jeśli to jest GMS, to pewnie tak :) A, tylko takie małe coś - w tym przykładzie nie masz żadnego wyjaśnienia jak to zrobione jest, musisz sam się poprzyglądać. EDIT: No tak... Szkoda tylko że link do przykładu jest... zjechany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2004 Link nie jest zjechany, tylko BWO nie odnowił do 1 kwietnia konta na OF.PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 29 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ale dalej nie dostałem odpowiedzi :... więc ech... może pomożecie? :huh: Edit: Ok poradziłem już sobie tylko teraz...jeśli mam kolizje z jakimś obiektem przenosi mnie do następnego a w następnym tak samo(tyle że wracam do poprzedniego) no więc jeśli dotknę go to mnie przenosi i w nastęnym roomie jak sie pojawię to mnie wraca do poprzedniego i tak w kółko migają mi roomy :huh: .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 29 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 To w evencie kolizji zaraz po klocku (lub kodzie, czego tam użyłeś) wrzuć też coś o zmianie x i y, żeby się pojawił w takim miejscu, żeby nie kolidował z obiektem "przejścia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 ALbo daj opóźnienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Opóźnienie nic nie da, bo roomy nadal będą migotać ale wolniej :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Coś nie działa ------- zresztą....:( jakoś nie mam ostatnio głowy do myślenia .... -------- Najlepiej Woock podpowiedział mi co mam wpisac .. P.s zmieniłem całość postu bo jakoś pomylło mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi