Paqoo Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Pasek expa wyczynia istne cuda. Wcześniej działało tak, że dodawało za pasek. Teraz przed niego.. :blink: Podam kod.. : [CREATE] //EXP: iii = global.exp //odpowiednik expa zmienna przysłuży się do rysowania maxexp = 100 maxiii = maxexp // odpowiednik maxexpa lastexp = 0 brakuje = 0 nadmiar = 0 [sTEP] //do expa: nadmiar=lastexp - brakuje brakuje = maxiii-iii if (iii >= maxiii) { if ( brakuje >= lastexp) { global.level+=1; global.cechy+=5; sound_play(lvl_up); iii=nadmiar maxiii=round(maxiii*1.3) // przyrost maxexp maxexp+=maxiii lastexp=0 } else { global.level+=1; global.cechy+=5; sound_play(lvl_up); iii = nadmiar; global.exp += nadmiar maxiii=round(maxiii*1.3) maxexp+=maxiii lastexp=iii + nadmiar } } Na pewno coś tu nie gra.. Może jestem tępy, ale mam problemy gdy zmienię jakiś kod i nie pamiętam co było poprzednio. Nie ruszałem tego dłuższy czas i pozapominałem na czym to polega.. Chyba za dużo jaram :lol: Kto mi pomoże zrobić z tego coś NORMALNEGO? :mellow: Pasek musi pokazywać exp w normalny sposób.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 nawet nie potrafisz dobrze zlamić przykładu... <_< https://gmclan.org/up1558_11_experiance_jak_RPG.html by me. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Okey, ale i tak stworzę taką grę, że wam kopara opadnie! :P Co to dla mnie napisać takie coś.. Ale jak tworzy się grę to się zbiera materiały.. A w tym przykładzie chyba jest tak, że jak zdobędziesz więcej expa jak max to są bugi. Powinno dobić np 2 levele a pasek wariuje. Co na to pan znawca? Tak w rpg chyba nie ma :D Jednak działa jak trzeba <ukłon> :P Zamykam i THX! Dam radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi