MiChAl200 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Podacie mi dokładną instrukcje do strzelania w cztery kierunki, inne nie działały, ale tak,że jak patrzy się w górę to strzela się w góre, jak patrzy się w dół to strzela się w dół itd. Proszę o dokładną instrukcje (jeżeli już chcecie odnosić do innych forum, napiszcie link, ale żeby działał kod (Wiele kodów nie podziałało.)) Z góry dzięki :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 step herosa: GML if keyboard_check(vk_space) { instance_create(x,y,pocisk) } create pocisku: GML direction=hero.direction speed=10 Zamiast tego w stepie możesz dać w evencie przyciśnięcia przycisku GML instance_create(x,y,pocisk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Usuńcie ten post >,,> Btw. można by dodać możliwość usuwania swoich postów ludziom, no nie ? ; [ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 ale gdy robię ten kod co podał lenin towychodzi na to, że bohater strela w górę gdy IDZIE w górę. A ja chcę gdy SPRITE USTAWIONY W GóRę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 A masz już ustawianie sprite'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 mam zrobione sprity w górę, w dół itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Nie rozumiem... Zrób ze GML if sprite_index=nazwa_sprita_w_góre A jak nie to podeślij mi projekt na PW to Ci to zrobię, tylko napisz dokładnie o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 już nie trzeba bo znalazłem inne forum i się powiodło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi