Mokrad Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Heja wszytskim!! Słuchajcie zamierzam stworzyć grę(jak sama nazwa wzkazuje) ze Stickmanem. Wszystko lux tylko szukam pomocy min.(jestem początkujący)przesuwanie obrazu,podnoszenie broni, interfejs, AI wrogów,menu, przechodzenie do następnego poziomu,Credits(a nie to umiem),celowniczek i gdy sięnaciśnie strzałkę w góre wchodzi się do budynku. Wiem że to dużo, ale może wyjść fajna gierka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ty się pytasz o pomoc, bo robisz grę, czy pytasz się kto Ci zrobi grę? Z tego co widzę to się pytasz o połowę gry.... Zaczął byś od czegoś prostszego może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ale może wyjść fajna gierka. Dobrze powiedziane - moze. Fakt, jestes poczatkujacy, wiec na razie radze przejrzec przyklady dostepne na forum, a po zaznajomieniu sie z nimi i stwierdzeniu: "dobra, cos rozumiem, teraz trza ta wiedze dopracowac", nalezy skierowac sie z odpowiednim i konkretnym pytaniem na forum, gdyz to co podales to cala gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyx Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Jeżeli jesteś Pro w robieniu Stickmanów no to może wyjść nawet przyzwoita gierka. Rada: Wątpię że ktoś ci pomoże bo jak sam powiedziałeś "(jestem początkujący)". Niestety bo większość newbie prosi by odwalić całą robotę za nich. :( Więc jak chcesz koniecznie zrobić taką grę rób ją powoli sam i jak napotkasz konkretne problemy wtedy pytaj na forum. W sumie możesz do mnie napisać na GG a ja ci pomogę. (Ale wątpię) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ale może wyjść fajna gierka. Może jest głębokie i szerokie, widząc że jesteś początkujący radzę ci odłożyć ten projekt na 1 rok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 No dzieki Matyx. Jakby co to podaje jakie narysowałem bronie do gry: aha gra bedzie miała duzo poziomówwiec bedziemoże w nastepnym kwartale: AK-47, Pistolet z tłumikiem, piła motorowa, MP4 i Sanjperka. (dodałem cie na gg) @wezyrnorbert: Na rok chybaś jest chory Wiem to głupie się przyznawać ale ja :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: NIE UMIEM PISAĆ SCRIPTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 @wezyrnorbert: Na rok chybaś jest chory Wiem to głupie się przyznawać ale ja :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: NIE UMIEM PISAĆ SCRIPTÓW Nie obrażaj innych użytkowników! Sam właśnie napisałeś że wogóle nie umiesz gml więc narazie poczytaj artykuły, poanalizuj przykłady, i porób jakieś proste gierki, bo bez jakiejkolwiek znajomości gml-a bardziej rozbudowanej gry nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 rok nie bede czekał na robienie gry. A przy okazji script to mó wróg publiczyny. Sory dla wezyrnorbert. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 rok nie bede czekał na robienie gry. I nikt Ci nie mówi że masz przez rok nie robić gry, tylko żebyś narazie wziął się za coś prostego, a jak już będziesz umiał coś gml to dopiero powróć do tego projektu. Bo co z tego że ktoś Ci poda skrypty, jak Ty będziesz je po prostu bezmyślnie kopiował, wogóle ich nie rozumiejąc? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ja je już skumałem wiem o co cho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 A pod tematem pisze "Pomoc a bedzie fajne" No nie moge ty chcesz zeby ktos ci napisal cala gre, ty dasz grafike z neta(ZROBIONA PRZEZ KOGOS) i ta gra bedzie twoja tak? no tylko nie mow ze nie przeciez teraz prosisz o zrobienie praktycznie wszystkiego!! a przejzales chociaz jakies artykuly?, kursy?, dokumentacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Xd, to wkońcu kto robi ten projekt ? Chyba napisz czy ktoś cię przyjmie jako grafika do takiej gry. A co do projektu to pokaż mi grafike na gg to może się zgodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 pisz z konkretnymi problemami, a nie 'chodzenie' czy 'AI wrogów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 skumałeś oco chodzi to dam ci prosty skrypt a ty mi go przetłumacz instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 skumałeś oco chodzi to dam ci prosty skrypt a ty mi go przetłumacz instance_destroy() Nie wiesz co to znaczy instance_destroy()? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 ! teraz będziecie się ścigać o to który więcej umie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ja umiem robić wiewiórki z obiektów w edytorze map. A tak po za tym autor tematu powinien zamiast bambolić o jakieś dupnej grze po prostu zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Jak masz gml-a to ci wyślę jak sie a na razie ci wysle(jak bede mial czas) zdjecie stickmana. aha ja go tworze tylko prosze o pomoc. wkoncu to dzial poczatkujacych. :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyx Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ale o jaką pomoc ci chodzi? o podanie jakiegoś skryptu? o pomoc przy robieniu tej gry wspólnie z kimś? o odwalenie wszystko za ciebie? Radził bym przejrzeć FAQ by skumać jak podstawowy kod wygląda i przejrzenie artykułów o stawianiu warunków( http://www.gmclan.org/index.php?czytajart=43 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 MATYX najbardziej mi chodzi o skrypty. Dalej se sam zrobie. Jak chcesz to podesle ci dwa obrazki broni w grze. AK-47(troche koślawe) i Wiatrówki Magnum 4,5 mm. :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 ale nikt nie wie jak ta Twoja gra wygląda i w ogóle. po co te 'obrazki' broni nam? konkretami wal ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Prześlij mi na GG grafe to pomoge. Bo też nie wiem co dokładnie zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi