danielBGRJ Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Tytuł: SPACE SHOOTER (tytuł mocno roboczy) Gatunek: kosmiczny, oltskulowy szuterek Opis: Jest to mocno wczesna wersja staroszkolnej kosmicznej strzelanki. Gra przypomina stary hit Invaders tylko że zamiast z lotu ptaka, akcje obserwujemy z boku. W nowej wersji jest już 6 poziomów, ulepszenia głównych broni, nowy przeciwnik,dźwięki, muzyka oraz lepsiejszy background. Naprawiłem też wylatywanie poza rooma i kilka innych drobiazgów. STEROWANIE Strzałki - lot Ctrl - strzał Aha! Gra jest, jak przystało na oltskul, robiona w 320x240, a, że po fulskrinie mi okna w windzie malały, to gra jest przez to w okienku :D Ostateczna wersja będzie już w fulu! Download: http://www.gmclan.org/up2145_4_space_shooterv2.html Rozmiar pliku: około 0.5 MB Autorzy: Programowanie: JA Fabuła: JA Grafika: JA (chociaż nie ma) Muzyka: Dźwięki z internetu... a o muzyce lepiej nie mówić :D Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebolek Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Bardzo fajna gra. Dodać muzykę a będzie ok. daje 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Nawet fajna gierka :) Grafika: ładna, 5/5 Muzyka: brak, nie oceniam muzyki Fabuła: nawet ciekawa, ale przestarzała czyli 3/5 Ocena: 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 IMO średnie. Małe to to, da sie wylecieć za ekran, za łatwe też, ale plus za różnorodność broni. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 No więc zagrałem i: grafika: Ładnie prezentujące się statki, mały ekran :( 4/5 muzyka: brak Grywalność: Szybko się nudzi, na szczęście że tylko narazie 3 levele, ale liczę że przy full wersji gra będzie ciekawsza i bardziej dynamiczna, ponieważ obecnie, baardzo powolna rozgrywka... <_< Jak narazie dam 3\5 za sentyment do tej gierki ale musisz przede wszystkim powiększyć plansze, żeby statki były dalej od gracza, no i najważniejsze, aby gra była bardziej dynamiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 - Harv ----> No małe, bo małe, dlategóż, że w 320x240 w okienku :D Nie dałem fula bo mi za każdym razem jak włączam grę , okna zmniejsza i to mnie trochę denerwuje. Po drugie nie jestem taki pewien czy moja grafika będzie w dużych pikselach się tak ładnie prezentowała. Co do wylecenia za ekran, to rzeczywiście jestem gapa, bo miałem to już na początku zrobić, ale zapomniałem :P A poziom trudności zwiększy się wraz z dodaniem nowych leveli :] Mimo wszystko dzięki za ocenę i prosiłbym o dalsze uwagi dotyczące możliwości drogi rozwojowej projekciku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Więc zrób tak jak w protoplaście, czyli różne rodzaje wrogów, i niektóre z nich żeby poruszały się inaczej, np. dolatywały bliżej i wracały, przelatywały szybko przez ekran. Jest wiele możliwości, a każda dodana powoduje większą grywalność oraz 'może' zwiększyć dynamikę gry :) EDIT: @DOWN Brawo Harv, dobra idea z tym kupowaniem statków. Już to widzę: Zaczynamy grę jakimś badziewiem ledwostrzelającym, za zabijanie wrogów otrzymujemy jakąś tam kasę na nowe statki i bronie. Dodatkowo jakieś pancerze, osłony. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Zrób jakieś ulepszenia, większy speed, większa szybkość strzelania itp. To by poprawiło rozgrywkę =D Poza tym, jeszcze więcej broni. Do tego przydałoby się możliwość kupienia swojego statku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ciekawe i dobrze zrobione, ale jak już większość wspomniała dynamika gry jest zbyt mała. Poza tym przydałyby się jakieś dźwięki albo przynajmniej muzyka. Ale w sumie bardzo dobry remake Space Invaders. Daję 3 gwiazdki i czekam na kolejną wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Kupowanie własnego statku, pancerzy oraz broni zbyt bardzo tu nie będzie ponieważ wszelkie ulepszenie będziemy zdobywać jako latające bonusiki z zabitych wrogów :P Co do dynamiki to mogę ( a właściwie już to zrobiłem) zwiększyć szybkość poruszania się statku, na więcej raczej nie liczcie bo takie założenia gry :D ( w końcu w invadersach też było wszystko wolniutkie! ) Dolatywanie wrogów i różne owych rodzaje będą na pewno, oto się nie martwcie! Dodam też pałer-apy głównej broni i bonusy punktowe tylko musicie te kilka dni poczekać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Dodaj różne fajne efekty więcej bonusów i większe levele. 3 gwiazdki dałbym 4 gdybym nie mógł wylatywać za room. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielBGRJ Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Obiecałem, że dam nową wersje to macie! :D Zwiększyłem trochę szybkość i dodałem 3 levele oraz dżwięki. Oczywiście ekranik jak był mały tak zostaje. Szerszy opis zmian i link do nowej wersji w pierwszym poście. ...AHA! Jak będziecie mieć czwarty level głównej broni to już pałer-apów nie łapcie bo w ogóle nie będziecie strzelać :P ( To się jeszcze dorobi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Zagrałem, no i powiem że jest lepiej, szczególnie w późniejszych levelach, gdzie częściej przeciwnicy strzelają przez co zwiększa się dynamika gry. Teraz jak dla mnie jest ciągle 3\5 bo wiele się nie zmieniło, ale i tak ciągle czekam na full wersję na pełnym ekranie :P Nowe pomysły: -Jakieś levele z bossem - Przeciwnicy strzelają różnymi pociskami, jedne np. szybciej lecą, strzelają do herosa po skosie. Tak to by było ciekawiej i trudniej, bo narazie gra jest zbyt prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Fajniutka :) dam 4/5. Mialem taki fajny rodzaj broni, a po kolejnym zmienil mi sie na ta pojedyncza czerwona kulke. 2@up teraz dopiero przeczytalem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Teraz jest już dużo lepiej, dynamika gry jest w sam raz. Oby tak dalej. Jednak jak już wspomniał lenin poziomy z bossami i bardziej zróżnicowane ataki przeciwników z pewnością urozmaicą rozgrywkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 3. A z racji tego, że demo to 4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi