Marmot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam! W imieniu całego Engine Software w składzie Pietrus, Shaq i oczywiście Marmot (czyli mnie xDDDDDDD ), zapowiadam naszą najnowszą produkcję. Cały projekt narodził się w nocy jak nie mogłem zasnąć, postanowiłem przekazać go Pietrusowi, a on na to: Ta gra nie ma szans nie być hitem! Więc tak. Cała fabuła gry, to to, że jesteśmy ochroniarzem. Zwyczajnym ochroniarzem pracującym dla jakiejś tam firmy ochroniarskiej (nie wymyśliłem jeszcze nazwy). Na początku dostajemy pracę w małym butiku. Oczywiście jest napad i nasz heroiczny bohater ma za zadanie złapać przestępców i ochronić sklep. Nic ciekawszego :D . Potem misje będą coraz ciekawsze, w coraz bardziej interesujących miejscach oczywiście (pociąg, autokar, samolot), a na koniec, najwyższy szczebel pracy ochroniarza. Ochrona prezydenta. Będzie można zakupić uzbrojenie, bo na początku dostaniemy zwykły gaz paraliżujący. Dostępne będą pistolety z tłumikami, pistolety z paralizatorami lub środkami usypiającymi oraz snajperka (tylko do ostatniej misji, jeżeli chcemy być snajperem na dachu, a nie żywą osłoną prezydenta. Narazie wymyśliłem takie etapy i sądzę, że starczy: - ochrona butiku - ochrona sklepu jubilerskiego - ochrona krajowego aktora w autokarze (z terrorystami) - ochrona gwiazdy muzyki w pociągu (naszpikowanym terrorystami :D , nazwa zespołu dla ciekawskich, jeszcze nie jest przemyślana, ale moją propozycją było Strawberry Samurai xDDDDDD ) - zorganizowanie ochrony koncertu i jego ochrona xD (tego zespołu powyżej, dla ciekawskich) - ochrona znanego zagranicznego aktora - ochrona prezydenta. Teraz co kto robi z nas w tej grze: - Pietrus: kod, trochę grafiki 3D, trochę grafiki 2D - Marmot: trochę kodu, trochę grafiki 3D, trochę grafiki 2D - Shaq: muzyka, większa część grafiki 3D (postacie i pojazdy), większa część grafiki 2D, dźwięki. Prosiłbym was też o pewną rzecz. Akcja gry będzie się dziać w Polsce, jednakże gra będzie po angielsku. W związku z tym, prosilibyśmy was o pomoc w wymyśleniu imion: - głównego bohatera - miejscowego aktora - znanego aktora. Gra będzie w pełnym 3D robiona pod silnikiem Irrlicht. Może będzie też dostępna możliwość gry online, ale to nie jest pewne. Jeżeli by było coś takiego, to może byśmy nawet Counter Strike pobili :] . Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat tego projektu. Niedługo więcej informacji :D . EDIT: Na prośbę Shaqa, wypisałem dokładniej jego funkcje, bo trochę zapomniałem napisać :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Główny bohater - Johnny Polish Miejscowy aktor - Rowan Carey Aktor - James Jones Tak se napisałem bo robić co nie miałem :D EDIT Jeah... James Error Rowan Alert i Johnny Windows :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Tylko nie wiem czy te imiona będą pasować jak akcja dzieje się w Polsce. Chociaż, może Pietrus ma inne plany, a mnie nie poinformował xD ? EDIT: Co do imienia gwiazdy, to myślałem nad jakimś John Clop Damol, albo coś takiego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 uuuuuuuu,gra może być ciekawa,ale nie na game makera(jak nie będzie robione to sorki ),bo taka gierka 2ghz minimalny procek ;] hm,znany aktor zagraniczny to może James błąd xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Gra oczywiście w C++ będzie robiona. W Game Makerze by to nie wypaliło. Za mało wydajny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Główny Bohater - Andrzej Cole (TA GRA DZIEJE SIE W POLSCE! A bohater to amerykanin urodzony w polsce) Miejscowy aktor - Łukasz Suma Aktor - David Craig >> to z bohaterem to sugestia, nie wiem jak tam pietrus chce ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zapowiada sie ciekawie i pachnie nawet komercją. Jesli chodzi o imiona B- Howard Pele M A-Lesiu Kaczusia(Nie moge nic wymyślić.) S A-Bill Cosbi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Sratatatata... Nawet nie zrobicie 5% gry. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Też racja... Tak w 3 osoby gierke w 3D... Zapowiada się na wrzesień.... 2007 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Czemu niby :D ? System chodzenia i strzelania już mamy :D . Budynki też xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ranma, nie bądź fałszywym prorokiem bo ześle na ciebie stado szarańczy, które zniszczą Ci twoje kapcie ;P A to naprawde groźna kara ;P Premiere przewiduje (pietrus znawca prawa, finansów, ekonomii ;P) na... - najbliżej -> luty 2006. - średnio -> czerwiec 2006. - daleko -> grudzień 2006. - jak będą problemy -> czerwiec 2007 Ale przy zorganizowanej pracy zobaczycie w lutym lub czerwcu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 No wiesz Pietrus, jesteś najszybciej zmieniającym projekty człowiekiem na tym forum. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Z jednej strony tak... Z drugiej strony nie... ;] Teraz to ja jestem z klapkami na oczach, zajmuje sie tym co mam i już. Jak wpada mi jakiś inny pomysł na gre/program ide sie napić mineralnej i zaczynam czytać, oglądać tv... Byle co, tylko żeby zapomnieć, bo znowu lądujemy w koszu... A premiera Nowhere i Forgotten City coraz bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Gra zapowiada się ciekawie, może coś z tego wyjdzie, ale w to wątpie. ;) Powodzenia w tworzeniu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Wybacz ale gdy doczytałem do "Ta gra nie ma szans nie być hitem!" postanowiłem zakończyć tą męke dla mych oczu ;-) Życze wam jak najlepiej... Jednak wiem że wymiękniecie przy pierwszym roomie tego projektu ... Taka prawda ;-) Napisanie dobrego, szybkiego kodu z uzyciem nawet irrlichta to sztuka... A przynamniej nie zepsucie go, a wprowadzenie swoich elementów ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ktrytykujecie ich i zniechęcacie jak ATG z tłumaczeniem help'a nie wiem dlaczego wam przeszkadza że chłopaki mają chęci.Prosze was jak chcecie kogoś skrytykować to nie piszcie w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 A czemu może się nie udać Sadam :D ? Praca nasza jest zorganizowana i myślę, że jeszcze na początku 2006 może wydamy jakieś demko :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Współczucie dla Shaqa :P Domyślam co się będzie działo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 E tam :D . Shaq lubi robić grafę, sporo już jej zrobił, z muzą tak samo, więc nie ma mu co współczuć :D . Chyba tylko tego, że poza tą grą, to pisze jeszcze sporo innych rzeczy xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Byle demko w 2006 nie polegało na samym tylko MENU :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Tak jak w większości gier xD Współczucie dla Shaqa Domyślam co się będzie działo xD Będę o tobie pamiętał przy opierdzielu dla Pietrusa, jeśli projekt nie wypali xD Jesteś człowiekiem wielkiego serca ;) Mamy już drugi projekt na horyzoncie i Pietrus ma dzisiaj rozstrzygnąć za który sie najpierw zabieramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Już nie moge się doczekać wersji Demo z samym menu, ale i tak czekam na pełną wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Bucior - Ja nie krytykuje ich, tylko stwierdzam fakty. Wiekszośc projektów Marmota i pietrusa nigdy nie ujrząło swiatla dziennego [ Bądź Wciąż są "tworzone" ;-) ] a tworzenie czegoś an tyle skomplikowanego jak 3d, nawet w gotowym silniku przerasta ich mozliwosci. Zapewne jest tak że myslą że jest to bułka z masłem, jednak... wzieli się odrazu za całą piekarnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Obawiam się że słowa Ranmamana staną się prawdą i zabraknie wam w końcu chęci, pieniędzy i umiejętności. Choć najbardziej się boje o to pierwsze. NIe wiem dlaczego tak jest ale gdy robi się w pojedynke grę to już po tygodniu lub dwóch zniechęca się jej tworzenie, w waszym przypadku tak szybko nie straCICIE chęci, ale jeśli premiere planujecie na 2007 to być może wam się znudzi, przyjdą nowe pomysły któe będziecie chcieli zrealizować a ten pracochłonny projekt będzie wam przeszkadzał w ich zrobieniu. Nie wymyśliłem sobie tego ot tak ani nie wyssałem z palca, po prostu wyciągam wnioski z swojego doświadczenia jak i z innych gier. A tych wielkich projektów było już wiele: - Jakaś super strzelaninka w Warszawie o powstaniu, i autorzy też zapewniali że nie będzie żadnych problemów, wszystko jest i gra napewno będzie a tu nic. -Vedi Aurle coś tam, Qaztecoloca, On powtarzał że ma wystarczające umiejętności, i że gra na 100% będzie wydana , jednak na demie z samym Menu się skończyło -Wreszcie ciągłe przekłądanie daty wydania FarmerfRana 3d. Takich gier było jueszcze trochę, mówie wam to tylko po to abyście byli na 100% pewni że to uda wam się zrealizować. Bo nie chciałbym żeby okazało się później że nie zrobicie Security Guard, a przez pracę nad tą grą zaniechaliście tworzenia takich gier jak Nowhere czy LolMan. Ja was nie krytykuje, więc nie wlkurzajcie się na mnie. Niemiej jednak bardzo bym chciał żeby w końcu wyszedł Jakiś Dobry projekt , i ŻYCZĘ WAM POWODZENIA W TWORZENIU TEJ GRY. Mam nadzieję że będziecie pierwszymi osobami które stworzą zapowiadany HIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 No wiesz Pietrus, jesteś najszybciej zmieniającym projekty człowiekiem na tym forum. :] <{POST_SNAPBACK}> Chyba ktoś o mnie zapomniał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Fire@ I o mnie ^_^ Bigshark@ Wiesz przez właśnie takie gadanie można zniechęcić do kontynułowania projektu. Sam też aniołem nie jesteś, pamiętasz o Rozbitkach i LoT ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wydaje mi sie ze marmot byles w ms :] i tez zapowiadaliscie wielkie projekty a kupa - nic nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Marmot się odłączył :] Narazie ja z Firemarkiem pracuje. Gooman nie wiem co robi :] EDIT A co z tym pomysłem co mieliśmy go realizować Lion ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Bigshark, nie martw się. Pozostałe projekty będą tworzone ale wolniej, a obecnie engine LOLmana przenoszę do Delphi, co jest skomplikowane, ale będzie wydajniesza gra i napewno będzie mniej zajmować, przez co mogę dać więcej bajerków :> . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Dobra... Wczoraj zepsół mi się komp, dopiero dzisiaj naprawiłem neta, więc przepraszam team za niebycie mnie na zebraniu ;P Nieważne... Czy gra wyjdzie, zależy tylko od chęci mojej drużynki (pierścienia?). To jest właściwie najważniejszy czynnik. Po tej 1 dniowej przerwie, myślałem nad tym i wyciągnąłem pewien ważny wniosek, który tylko ja mogę znać ;] Pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi