M@ti002 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 jak w temacie. a konkretnie chce zrobic, by ten obrazek (na przyklad ten): sprawial wrazenie, ze jest w 3d (bo teraz jest taki plaski, a ma byc realistyczny) ;) putalem na forum gimpa, ale nikt nie odpowiedzial. tutaj na pewno ktos mi pomoze bo tu madrzy ludzie sa ;) EDIT: sorka jesli nie ten dzial, ale mi sie wydal odpowiedni :blink: Bez obaw - dział dobry ;) ΨΧΞ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Przede wszystkim - dodaj cieniowanie. To da wrazenie trojwymiarowosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 W sensie że taki: ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 problem w tym ze: 1. marny ze mnie grafik 2. to by zle wygladalo (np. gardient ciemny-jasny), bo pojazd sie obraca, a 360 klatek recznie mi sie robic nie chce bo sama grafe bym rok robil :P czyli odpowiedz jasna: nie umiem :P EDIT: @up: jak to zrobiles?? O.O dosc dobry :) tylko nei wiem jak to w ruchu bedzie wygladac, sprobuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 hmh to tak przykładowo robisz tu ciemniej tu jaśniej i wychodzi samo :D i jeszcze to co gnysek zrobił to by dopiero było wporzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Bierzesz "pędzel przyciemniający" ( nie wiem czy jest coś takiego w gimpie ) i przyciemniasz dookoła, coś takiego: (tu akurat maznąłem byle jak :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @gnysek: no, dobre, bardzo dobre ;) : to teraz powiedz, czym i jak to robisz :D bo w gimpie czegos takiego nie znalazlem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Moja wersja podobna do wersji gnyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 m@cośtam: wystarczy wziąć w gimpie pędzel ustawić krycie np na 50% i kolorem czarnym se tak maznąć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Mi to wygląda na bevel :P Różdżką zaznaczasz wszystko co niebieskie a potem dajesz ten efekt. (przynajmniej w paint shop pro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @Snake dokładnie, ale w photoshopie :P Bevel and Emboss :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 M@ti: wiec dodaj do gry dynamiczne cieniowanie. zrob 4 maski cienia, potem zaleznie od kierunku z odpowiednim alpha rysuj te 4 cienie. to samo ze swiatlem ;p PS. Te 4 maski cienia to z 4 stron BTW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 m@cośtam no dobra, wystarczy mi mowic mati jak sie nie chcecie "bawic" >.< btw gnysek, to moglbym cie prosic o cos takiego ze ja zrobie kilka wozkow a ty je urealistycznisz?? :) bys byl w creditsach jako grafik of course ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Albo on niech zrobi te cieniowanie z 4 stron, a ja Ci potem pokaze jak zrobic je w kodzie zaleznie od kierunku auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 @up: niechaj tak sie stanie, jesli to bedzie WYDAJNE :P chociaz, w opcjach moze zrobie wylaczanie swiatla i upraszaczanie cieni jesli ktos bedzie mial grata ;) EDIT: a to cieniowanie bedzie chyba inne dla kazdego autka? :blink: czy mi sie wydaje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ee, wydajne z pewnoscia, ale i efekt lepszy bedzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi