Piczer Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Witam! Mam problem z serwerem Apache. * Podczas korzystania z WebServu, Apache kończy działanie z takim komunikatem Na forum WebServa nie odpowiadają * Gdy próbowałem zainstalować Krasnal Serva, też wywaliło coś z Apachem, ale nie pamiętam co. * Instalowałem Xitami. Tutaj zadziałał serwer, ale ma biedną obsługę i nie łapię się w tym programie. Nie wiem jak się odinstalowuje. * Próbowałem zainstalować każdy składnik na surowo (Apache, PHP, MySQL), ale apache nie działał po wpisaniu http://localhost (wczytywało się pół godziny i nie wczytało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 http://www.uniformserver.com/ (apache+php+mysql) - niczego nie trzeba instalowac, wystarczy rozpakowac i odpalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 A wiesz jak odinstalować Xitami? EDIT: Odlotowy serwer ;D EDIT2: W tym serwerze nie ma polskich znaków. Wiecie jak zainstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Sądzę, że wystarczy w ustawieniach Apache zmienić kodowanie na UTF-8 bądź ISO-8859-2. Ewentualnie, na Windows-1250, ale raczej nie powinieneś używać tego kodowania ;] . Chyba, że piszesz strony w Notatniku, to nie masz innego wyjścia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 EDIT2: W tym serwerze nie ma polskich znaków. Wiecie jak zainstalować?Ja mam, a nic nie zmieniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Piszę w PSPadzie, nastawione kodowanie na ISO-8859-2, w meta tagach też. Jutro poszperam w Apache i zedytuję posta. EDIT: Szukałem w Apache Info i znalazłem tylko to: AddCharset ISO-8859-2 .iso8859-2 .latin2 .cen to chyba znaczy, że jest kodowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Jak masz skypa to go wyłącz bo on blokuje jakiś tam port ;d też tak miałem wyłączyłem skypa i działa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Piszę w PSPadzie, nastawione kodowanie na ISO-8859-2, w meta tagach też. Jutro poszperam w Apache i zedytuję posta. EDIT: Szukałem w Apache Info i znalazłem tylko to: to chyba znaczy, że jest kodowanie... Zobacz co masz jako AddDefaultCharset - jeżeli nic, to przeglądarka zależnie od nagłówka Content-type i Charset ustawia kodowanie, a jeżeli coś masz ustawione to tylko to jedno kodowanie będzie działać sprawnie a reszta może się kaszanić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Dzięki, działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi