Paqoo Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Jak zrobić żeby z obiektu pobrało id i rysowało pasek hp do niego? Kiedyś mi to wychodziło, ale mam słabą pamięć. Mam kilka tych obiektów.. Na każdym chcę pasek mieć. Mam obiekt KONTROLER i tam w draw kod: GML draw_rectangle(o_student.id.x-1,o_student.id.y-50,o_student.id.x+(healthbar_width+1),o_student.id.y-50+(healthbar_height+1),1) draw_healthbar(o_student.x,o_student.id.y-50,o_student.id.x+health,o_student.id.y-50+healthbar_height,100,c_yellow,c_red,c_green,0,true,false); draw_text(o_student.id.x+(healthbar_width/2),o_student.id.y-50,string(health)+'/100'); A w CREATE: GML healthbar_width=100; healthbar_height=16; Co zrobić? Bo to jakoś nie działa :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Zrób: GML oStu = instance_create(x,y,obj) oStu2 ... ... ... ... I zamiast o_student daj oStu I powywalaj te id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 GML o_student.id.x-1 WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 No, ale po co tak? Nie da się tego na jakiejś tablicy? Chcę paski na każdym wrogu, przecież mogę ich mieć z 50 albo 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 O to chodzi?: http://www.speedyshare.com/834636881.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Tak właśnie o to. WIELKIE THX! :P Wcześniej robiłem to jakoś inaczej na dwóch skryptach, ale ten sposób też dobry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi