Maxius Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Słuchajcie zainstalowałem obraz knoppixa na płytę i robię tak jak każą że wkładam płytę i restartuję kompa ;/ ale to nie działa ;/ wciąż uruchamia się XP pomóżcie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 W BIOSie ustaw sobie bootowanie z CD-Romu, dopiero później HDD. Powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ale to mi xp nie usunie tak? a jak to ustawić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxxis Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ale to mi xp nie usunie tak?<I w tym momencie zalałem klawiaturę, wodą ze szklanki> Head shot ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Hej bo mi kolega mówił że to działa tylko z płyty a jak się wyjmie płytę i zrestartuje to jest XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxxis Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Tak dokładnie, wypalasz obraz płyty na płytę, wkładasz do napędu i zaczyna czytać Ci OS z płytki. Powiedz mi jaką masz płytę głowną (Jakiej firmy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Bo co tak "kolega", mów, że Fervi ;p Nic ci się nie stanie, chyba, że zamontujesz dysk i zaczniesz kasować wszystkie pliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Podczas włączania komputera gdy się tam wszystko ładuje wciśnij DELETE. To uruchomi specjalny haxorowy OS, gdzie możesz sobie ustawić wszystko, w tym zmianę kolejności bootowania. Teraz w zależności jakiego masz BIOS'a inaczej będzie się tam zmieniać bootowanie. Tu masz linka, gdzie jest opisane jak to zrobić: http://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxxis Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 @UP: Właśnie, że nie każdy bios odpala się poprzez DELETE ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ale większość tak i myślę, że nie trafiłbym akurat na ten, którego się deletem NIE odpala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Przykro mi, u mnie F2. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxxis Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Nobody - to zależy od biosu i marki płyty głównej - u mnie na przykład F3. ;x Więc jak sam widzisz, nie u każdego włącza się Deletem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Wiem od czego to zależy, ale najczęściej spotykałem się z DELETE'ową wersją :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 W większości komputerów desktopowych bios włącza się poprzez delete, a np. F2 w laptopach. No i z reguły markowy, złożony już sprzęt też ma inny klawisz aktywacji biosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi