LolikZabijaka Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Siema i serdecznie przepraszam wszystkich zrażonych moją postawą (nawet Ranmusa !) więc tak chcę aby obiekt wróg szedł za mną i strzelał tak aby pociski latali w moją stronę ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Pobaw się z "distance_to_object" ... zrób kilka zmiennych, a strzelanie masz wszędzie... wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Patrz FAQ :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Pobaw się z "distance_to_object" ... zrób kilka zmiennych, a strzelanie masz wszędzie... wystarczy poszukać. Byl taki przyklad na forum wykonany przez Marka S. ale jak nie znajdziesz , nie zebym reklamowal czy cos , to zajrzyj do uploadera Marka S. On mial , nie wiem czy dalej ma ten przyklad AI czy cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 if distance_to_object (gracz) < 120//w step wroga { direction=point_direction(x,y,gracz.x,gracz.y); move_towards_point(gracz.x,gracz.y,3) } Ustwaw alaram i tam(tez u wroga): if distance_to_object(gracz) < 120 // { instance_create(x,y,pocisk); } w create pocisku: speed=8 direction=point_direction(x,y,gracz.x,gracz.y); prosze :thumbsup: .Mam nadzieje ze nic nie pomieszalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Siema i serdecznie przepraszam wszystkich zrażonych moją postawą (nawet Ranmusa !) więc tak chcę aby obiekt wróg szedł za mną i strzelał tak aby pociski latali w moją stronę ??? Podam jeszcze raz link do przykładu: Przykład strzelania Mam nadzieje, że wystarczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 w FAQ jest na chodzenie jak w pierwszej części gta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 w FAQ jest na chodzenie jak w pierwszej części gta On nie pytał o chodzenie :blink: ...aby obiekt wróg szedł za mną i strzelał tak aby pociski latali w moją stronę ??? :P @DOWN: hehe, no tak :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 A to tez jest w FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi