RaV Royal Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Siemka, mam problem: W spricie obiektu mam, np. 3 klatki. Chcę, aby po naciśnięciu klawisza LEFT, player szedł w lewo i animacja się odtwarzała. Tak samo przy klawiszu RIGHT, tyle, żeby animacja ta była odwrócona horyzontalnie. Jestem początkujący jeżeli chodzi o te sprawy, więc HeLp ;! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 image_xscale=-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 W lewo GML image_xscale=-1 if speed>=0 then { image_speed = <jakas wartosć> //szybkość animacji }else image_speed =0 //brak animacji sprite_index=1 //wybiera klatke } W prawo GML image_xscale=1 if speed>=0 then { image_speed = <jakas wartosć> //szybkość animacji }else image_speed =0 //brak animacji sprite_index=1 //wybiera klatke } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dzięki - problem rozwiązany. Zamykam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi