fervi (Skovv) Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witajcie! Z tego co czytam w dokumentacji nic nie rozumiem (mam chyba takie prawo :P ) chcę, abyście mi pomogli Mam w plikach różne konfiguracje, chce aby odczytywał mi te konfiguracje (szukał w różnych plikach po kolei wpisów sound001=sound001.wav) i zamieniał w tych plikach na sound 001.mp3 skrót xD: Znaleźć w plikach wpis sound001=sound.wav i zamienić na sound001=sound.mp3 Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 pobrać zawartośc pliku, string_replace czy tam inna funkcja i zapisanie tego pliku z nową zawartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ohhh, serio? A może przeczytałbyś ten post, a nie spam? Przekopiuję ten fragment Z tego co czytam w dokumentacji nic nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Przecież to nie był spam O-o A co do tematu, o jakie pliki ci chodzi? Tekstowe, Ini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Przecież to nie był spam O-o A co do tematu, o jakie pliki ci chodzi? Tekstowe, Ini? a co to za różnica?? :jezor: Sorka spora różnica... W zwykłym pliku w gm'ie nie usuniesz ani nie zmienisz wiersza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nom, a poza tym znając życie będzie chciał gotowy kod, więc chcę wiedzieć czego ma dotyczyć xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Chyba że by go na nowo zapisać :P GML plik1 = file_text_open_read('plik1.txt') // otwieramy pliki plik2 = file_text_open_write('plik2.txt') while(!file_text_eof(plik)) // jeśli nie doszliśmy do ostatniej lini pliku1 { key = 'Sound001' // klucz wiersz = file_text_read_string(plik1) if (string_pos(key,wiersz) != 0 ) // jeżeli w wierszu znajduje się key { wiersz = key + '=' + 'Sound001.mp3' // nowy wiersz } file_text_write_string(plik2,wiersz) // przepisuje wiersz do nowego pliku file_text_writeln(plik2) // przechodzi do następnej lini w nowym pliku - zapis file_text_readln(plik1) // przechodzi do następnej lini w pliku2 - odczyt } file_text_close(plik1) file_text_close(plik2) // zamyka pliki to będzie coś takiego ale przepisałeś plik 1 do plik 2 z zmienionymi wartościami potem możesz dodać GML file_delete(file1) file_copy(file2,nazwafile1) file_delete(file2) chyba nie muszę opisywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie musisz, ale w moim TSVM jest możliwość zapisania pliku o dowolnej ścieżce, jest możliwość, żeby sprawdzał pliki za tym? Oj opisz, bo nie wiem co to znaczy copy, delete i file xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 to działa czy nie?? bo nie sprawdzałem :P "żeby sprawdzał pliki za tym?" ke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 wywalił unknown variable plik, zamienię plik na score xD CTC? Pokazuje, że nie ma w linijce 23 a maksymalnie jest 19 CTC xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 while(!file_text_eof(plik1)) to już sam linijki kodu nie mogłeś przeanalizować... <_< ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Wywalił mi, że w kodzie jest 19 linijek, a w błędzie była liczba 23, która wykraczała poza kod, nie wiem, tak mi wyszło xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 przecież gm nie zamknie nieotwartego pliku :P poza tym kod się sprawdza analogicznie... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi