Maciol39 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam. Kto wie jak można nadać obiektowi ruch tak aby poruszał się cały czas w prawą strone losowo w zakresie y=250 i y=50. Dokładnie chodzi mi o lot ptaka. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 nie czaje.. cały czas w prawo w zakresie ? losowo? opisz tak po ludzku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciol39 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 nie czaje.. cały czas w prawo w zakresie ? losowo? opisz tak po ludzku :P No tak by poruszał się w prawo, ale zmieniał pozycje góra dół między y=250 a y=50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 GML y1 = 50 y2 = 250 x += 1 y = y1 + random(y2 - y1) // liczby z przedziału y (y1; y2) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciol39 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 y1 = 50 y2 = 250 x += 1 y = y1 + random(y2) - y1 :) Wielkie dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 patrz @Up trochę poprawiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciol39 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki:) Jednak nie działa:( Ptak porusza się najpierw do góry a potem cały czas po suficie w prawo:( Chyba coś źle musiałem zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 chodziło Ci o płynne przejścia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciol39 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 chodziło Ci o płynne przejścia ? No tak wyobraź sobie lecącego ptaka przez całą plansze który leci tam sobie raz wyżej a raz niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 lot ptaka.gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciol39 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 lot ptaka.gm6 Ogromne dzięki o to właśnie mi chodziło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi