sfinkss Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Właśnie, jak mam te efekty (np. wybuch) to gra się lekko zacina, a jak jest ich duzo, logicznie, coraz bardziej się zacina... jak temu zarazdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nie dawac za duzo obiektow naraz, deaktywować, nie wrzucac za duzo hardcoru w kod, nie przekombinowac z efektami... no nie wiem to zalezy od wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Kupić lepszy komputer :) Bo na twoim wyraźnie widać z twojego postu ze nie pociągnie tyle efektów. Ale możesz zmniejszyć ilość wybuchów i będzie dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 768 Ramu, athlon 2200+, no i to co najgorsze, karta geforce4 MX440 64mb, nie starczą do takich rzeczy?.... więc jest to tylko wina kompa, nic 'w grze' ? bo slyszałem coś o 'room speedzie' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 OMG! Nie rozumiesz że zbyt dużo objektów/efektów w roomie zmniejsza FPS'y?? Jakbyś miał innego kompa to by ci sie nie muliło a na starym sie muli to już nie idzie od kompa tylko od liczby animacji/ruszania objektów na ekranie :D Jak mówiłem wcześniej: Ale możesz zmniejszyć ilość wybuchów i będzie dobrze smile.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 no ale to jest ten przykład z tymi 'moimi' wybuchami (tutaj ) no i nie ma jak dać mniej wybuchów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 radze kupic nowa karte graficzna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 radze kupic nowa karte graficzna a co to ma wspólnego z kartą graficzną ???? mam taką samą jak kolega ale ja tu widzę problem w tym że ziomuś ma słaby procesor lub mało ramu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 a co to ma wspólnego z kartą graficzną ???? Wszystko moze byc z tym wspolnego. Tu nie da nic kupowanie nowego sprzetu , zasyfil kod jakims niepotrzebnym syfem , gre iloscia niepotrzebnych obiektow i tyle. Przykladowo zrobi jakas gre , nawali roznych niepotrzebnych efektow co spowolni gre i co ? Trzeba kupic jakis nowoczesny komputer aby pograc w ta gre ? Trzeba jak najbardziej sie da optymalizowac , zakupno nowego komputera nic nie da. Co z tego jak on kupi nowy , a inni nie kupia bo po co dla jednej gry. Wszystko moze byc z tym wspolnego. Tu nie da nic kupowanie nowego sprzetu , zasyfil kod jakims niepotrzebnym syfem , gre iloscia niepotrzebnych obiektow i tyle. Przykladowo zrobi jakas gre , nawali roznych niepotrzebnych efektow co spowolni gre i co ? Trzeba kupic jakis nowoczesny komputer aby pograc w ta gre ? Trzeba jak najbardziej sie da optymalizowac , zakupno nowego komputera nic nie da. Co z tego jak on kupi nowy , a inni nie kupia bo po co dla jednej gry. 768 Ramu, athlon 2200+ I to jest przeciez nie malo . Juz nie przesadzajcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ach widzę że goraco się robi, ale mam pewien pomysł i chce się Was spytac czy to coś zmieni. ja aktualnie uzywam teg klocka 'effects' gdy obj_1 będzie miał kolizje z obj_2. a jesli zrobię 'change sprite' w tym momencie? i dam jaki sprite wybuchu? polepszy sprawę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nie wiem jeśli używasz tych efektów z gm to radze zrobić efekty po swojemu,zdaje mi się że bardzo zżerają ram,możesz zoptymalizować gre z preload itp jakoś to zrobić żeby tak nie ścinały a przykład zaraz zobacze bo mam dużo słabszego kompa więc zobaczymy jak to pójdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 a co to ma wspólnego z kartą graficzną ???? mam taką samą jak kolega ale ja tu widzę problem w tym że ziomuś ma słaby procesor lub mało ramu :D Ale rendering w OpenGL i w D3D jest realizowany przez kartę, tiak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi