LoseKK Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Mam w draw kontrolki GML draw_text(x=64,y=32, +string(global.imie0) +string(global.punktyplayer1)+ +string(global.imie1) +string(global.punktyplayer2)) Mogę wiedzieć co mam źle w tym kodzie? Może ktoś poprawić bo nie wiem co wpisać by to było dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jeszcze jakbys podal tresc bledu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jeszcze jakbys podal tresc bledu. Proszę GML ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object obj_kontrolka: Error in code at line 1: draw_text(x=64,y=32, +string(global.imie0) +string(global.punktyplayer1)+ +string(global.imie1) +string(global.punktyplayer2)) at position 37: Unknown variable imie0 Myślę, że jakoś kod źle napisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Nie masz zadeklarowanej zmiennej "imie0". >?< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 GML draw_text(x=64,y=32 // dwa pierwsze argumenty to WARTOŚCI, czyli po prostu 64 i 32 +string(global.imie0) // po co plus na początku? +string(global.punktyplayer1) + +string(global.imie1) // jak wyżej +string(global.punktyplayer2)) Czyli powinno to wyglądać tak:GML draw_text(64,32,string(global.imie0) + string(global.punktyplayer1) + string(global.imie1) + string(global.punktyplayer2)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi