Nx Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Witam :) Potrzebuje grafikę joysticka o wymiarach takich jak na obrazku i żeby wyglądał podobnie. Proszę was :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Znalezione w Google :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Hehe fajne ale mi chodzi o prawa autorskie bo na przykład ten joystick co dałem to on jest z onet.pl i nie wiem czy mam zgodę i czy mogę dać do mojej nowej strony www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Możesz, nikt cie za to do więzienia nie wsadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jeśli to nie jest do celów komercyjnych, to raczej nie musisz się martwić. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 jeśli nie będziesz umieszczał reklam za które dostajesz kase lub żądał pieniędzy za wejście to możesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A będę umieszczał reklamy na onet, wp, interia, o2, gmclan xD, i inne więc proszę was żeby mi ktoś zrobił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Z użyciem grafik nawet na niekomercyjnych stronach to niezbyt pewne, że nikt do sądu nie poda, bo już kiedyś jakaś instytucja państwowa podała do sądu kogoś kto używał grafik z ich strony, mimo, że tamta strona była w pełni darmowa. Co do grafiki: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Joy.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Joystick_icon.svg http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Gnome-joystick.svg Na każdej z tych stron masz od razu licencję grafiki podaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Fajne ale chciałbym żeby mi grafik zrobił i chciałbym żeby mi dał w tedy jak zrobi pozwolenie na użycie go na stronie www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Z użyciem grafik nawet na niekomercyjnych stronach to niezbyt pewne, że nikt do sądu nie poda, bo już kiedyś jakaś instytucja państwowa podała do sądu kogoś kto używał grafik z ich strony, mimo, że tamta strona była w pełni darmowa. Ale to, że jakieś oszołomy robią wyjątek, to nie znaczy, że trzeba innych straszyć. ;p Kogoś, kto ma pecha w życiu, może to spotkać. Joystick do Atari 2600 w moim wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nie, żadne oszołomy nie robią wyjątku, po prostu egzekwują swoje prawa. Bez zgody właściciela grafik, nie wolno ich nigdzie powielać, nawet w celach niekomercyjnych. Co prawda, istnieje coś takiego jak fair use, ale trzeba wtedy zaznaczyć właściciela praw autorskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nie, żadne oszołomy nie robią wyjątku, po prostu egzekwują swoje prawa. Bez zgody właściciela grafik, nie wolno ich nigdzie powielać, nawet w celach niekomercyjnych. Co prawda, istnieje coś takiego jak fair use, ale trzeba wtedy zaznaczyć właściciela praw autorskich. Mimo wszystko takie procesy raczej nie zdarzają się za często i w większości używanie grafik w celach niekomercyjnych nikomu nie wadzi (nie licząc właśnie oszołomów, o których pisałem). Dobra, nie piszę dalej, bo jeszcze palnę coś głupiego i będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi