lewys7 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 1)Przy nabojach -Wpisałem odpowiedni kod -Określiłem klawisz, którym się strzela A kiedy ten klawisz naciskam wyskakuje, że unknow position of object ... 2)Przy grawitacji -Normalnie chodzi i jest przyciąganie, z tym że jeśli nie puści się klawisza 'spacja' to misio nie spada i można tak latać... A więc chodzi mi o skoki. Np. żeby wzbijał się na wysokość ileś tam piks. a potem opadał Proszę o pomoc :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Daj kody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 NO dobrze, ale jakie kody?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 -Wpisałem odpowiedni kod -Określiłem klawisz, którym się strzela A kiedy ten klawisz naciskam wyskakuje, że unknow position of object ... Sam napisałeś 'kod', umieść go tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 To co masz w nabojach napisane. @UP : Orzesz ty ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 hspeed=(10); //strzelanie w prawo To jest kod, który wpisałem w 'create' naboju. Znalazłem go na FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A przycisk którym się strzela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A reszta kodu ? A czy masz objekt pocisk? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 SORRY Zaszła pomyłka: Pociski lecą, ale nie od bohatera tylko na górze ekranu^^ Jak zrobić żeby leciały z miejsca, na którym jest miś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 x ustawiasz na obiektmisia.x a y na obiektmisia.y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 instance_create(x,y,obj_pocisk) bo pewnie masz instance_create(0,0,obj_pocisk) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 W create wstaw: GML naboje=10 // czy ile tam chcesz Wstaw u miśka przy naciśnięciu klawisza: GML if naboje>0 { instance_create(x,y,pocisk); naboje-=1 } else show_message("brak naboi"); } W create pocisku: GML hspeed=(10); Tylko pamiętaj o stworzeniu objektu pocisk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 No OK, sprawa naboi załatwiona. Dzięki Ale jak zrobić skoki? (kody na grawitację mam) tylko, że on podskoczy i leeeeci, a ja oczywiście chcę, żeby po iluś pikselach opadał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 To masz źle zrobioną grawitację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Skoro zła jest grawitacja to w jakim kierunku masz gravity_direction ?.. Ustaw na 270 stopni... (pewnie masz 90) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Albo Maćku ;p zobacz w przykładach, (nie dam linka bo z głownej strony się wchodzi, więc nietrudno trafić) 'przykład platformówki' Tam jest "ładna" jak na nasz poziom, grawitacja;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi