fervi (Skovv) Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witajcie! Mam taki kod GML lives="Z:\root\ThunderStorm\TSVM\usr\local\bin\tsvmdiskcreate.sh"; show_message("Welcome in ThunderStorm Virtual Disk Maker!"); score=get_string("How many you required for Virtual Drive?[1GigaBytes=1024MegaBytes']","2048"); execute_shell(lives,score); game_end(); I on dochodząc do execute_shell, pada ;/ nie idzie dalej Co robić? ;] Fęrvi Prąsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Po pierwsze nie wiem jakim cudem zmienne lives i score mogą przybrać stringa x_X Btw gdzieś tam zgubiłeś ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A czemu nie mogą? ja tak robiłem np. GML score=fps i pykało tzn. gdzie? ja nie dopatrzyłem się błędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 daj get_integer zamiast get_string, możesz sobie napisać score = 'ala' ale i tak score będzie miało wartość 0. czyli ten kod GML score=get_string("How many you required for Virtual Drive?[1GigaBytes=1024MegaBytes']","2048"); jest bezużyteczny w sumie - zawsze będzie 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Not working ... Może wy wiecie co z gnojem zrobić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zamiast lives użyj innej zmiennej SWOJEJ. GML score=real(get_string("How many you required for Virtual Drive?[1GigaBytes=1024MegaBytes']","2048")); albo GML score=get_integer("How many you required for Virtual Drive?[1GigaBytes=1024MegaBytes']",2048); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 fps nie jestr stringiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zrób sobie jakąś nową zmienną wszystko będzie pykać. 2xup : szybszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ...czyli mówiąc inaczej musisz stworzyć swoją zmienną. Nawet nie pytaj jak to zrobić. [up] Szybszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Pablo, to szczegół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 GML show_message("Welcome in ThunderStorm Virtual Disk Maker!"); execute_shell("Z:\root\ThunderStorm\TSVM\usr\local\bin\tsvmdiskcreate.sh",string(get_integer("How many you required for Virtual Drive?[1GigaBytes=1024MegaBytes']",2048))); game_end(); Eee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Też można :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tak? Tylko, że GM ma problem z rzutowaniem na reala. Od co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tymon rulez! Dzięki Reszcie też dziękuje, za chęci pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi