Dawidds Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Postanawiam wejsć na Gmail. Loguję się. Znaczy autologowanie. Coś długo się ładuje.... czy to mi się zdaje, czy strona się odświerza...? Tak, jakby odświerza się co sekundę. Przykładowy asdres: https://mail.google.com/mail/?zx=fgl08ahymw5m&zx=gxr3j8uour5r&zx=16awc6q7knth8&nsr=1&auth=DQAAAHQAAAC7lqL6KDzW2Iters7v9V-CSwGswxzFrDXv9aUps5axVN6OHzLXdAEu_R_Gk9mCUIwlV9c8wTNikTkH9pS-iJH4Ey1OuC-QzMO05ajc5nt3oa8maRNoTXT4MJBQ466Hpn9C9nZGw8naIO3so5ASHVynXXuYCtJxmq1WtGgTRplTDg&gausr=dawidds%40gmail.com&zx=k81khesvgkod //dałem w Code bo IPB skróciłoby adres.... Czyli dość długi. Dziwne swoją drogą, że Google przesyła takie dane GET'em...... Po ok. 4min pokazuje się komunikat Google o błędzie 400. A mianowicie: Google Error Bad Request Your client has issued a malformed or illegal request. Mówię se kurde. Próbuje sie zalogować na stronie z php-fucion. Jakiejkolwiek. Patrzyłęm chyba z 5. Wszystkie nie dziłają. Po logoaniu wyskakuje okno "Za chwilę nastąpi przekierowanie..." (a nie "zly login lub hasło". Czyli dane dobre) i.... nic. Przekierowuje na strone gówną i ciąglree jestem niezalogowany. Sprawdzam obydwa problemy na Firefoxie. Na nim działa bez zarzutu. A teraz co do problemu: 1. Nie pisać, że mam cookies wyłączone. Włączone. Dla tych dwóch stron także włączone. Zresztą inne fora (np. to.....) działają. Czyli cookies musi działać.... 2. Nie korzystam z żadnego programu który monitoruje rejestr eetc. Żadnego przyśpieszacza czy tam ptymalizera.... nic z tych rzeczy... 3. Wyłączone autoodświerzanie dla gmail.com :P 4. Hmmm... co ja miałem..... nie pamiętam. Coś jeszcze miałem dodać, ale nie wiem co _^_ 5. O, wiem! Instalowałem ponownie Operę. PS: O jeszcze ciekawiej. Adres tej strony się zmienia. Ale tylko kawałkami.... końcówka się zmeinia. Zaczy na początku zmienia się cały, potem połowa, aż w końcu sam koneic..... i wtedy jest błąd. Normalnie nie mam zelonego pojęcia, co się mogło zrypać :P Trochę nienormalne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Poczta Google nie obsługuje Opery :( Przesiądź się na Firefox'a. Nie ma wyjścia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Hmm, a mi gmail na operze działa, nawet konto zakładałem tam ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 TuxMan: Że się tak kulturalnie wyrażę idź stąd. Mam poczte Gmail od ponad roku... A Opere mam z 4 lata :P Pozatym: Jeśli jakiś "komponent" Google których swoją droga troche jest...) nie działa na przeglądarce to pisze wyraźnie "Twoja przeglądarka nie obsługuje tego dodatku. Musisz zainstalować Firefoxa lub IE" (Dokumenty Google > Prezentacja) Tymczasowo korzystam z FireFoxa :P Znazy tylko do Gmaila i php-fusio Nie zauważam innych portali, które nie chodzą na Operze... PS: Wylogowywałem się ponownie logowałem w Operze. A teraz spróbuje poszukać w Pomocy Google (choć i tak nic nie będzie :/). Albo wiem, założę nowe konto. Tak dla testu :P Edit: Wie ktoś, co to znaczy "Your client has issued a malformed or illegal request." - Twoja przeglądarka ma istniejący nielegalny...?Tyko rok się uczę angielskiego :P A tago słownictwa w słowniku raczej nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Po pierwsze wyczyść cache przeglądarki i ciastka. I sprawdz ;) EDIT: Co do tłumaczenia tego zdania, to bym powiedział tak: Klient jest źle zaprojektowany lub wysłano niedozwolone rządanie. Czyli coś opera odpierdala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Po pierwsze wyczyść cache przeglądarki i ciastka. I sprawdzNosz kurde. Pisze w temacie jak byk, że to robiłem :P Ale ok, zrobię jeszcze raz _^_ Pozatym jesli w tym tkwiłby proble to jak bym ie logował na iych portalach...? Chociaż prepraszam, problem możew tym leżeć... albojednak nie :P JU jee czysciłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 A to sorry... dopiero wstałem ;PP Hmm... spróbuj usunąć pliki opery z twojego profilum no nie wiem w dane aplikacji w swoim profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Moja rada : Spróbuj odinstalować operę, wyczyścić wszystkie pozostałości i zainstalować na czysto od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 A tago słownictwa w słowniku raczej nie będzie... Dziwne, że ja te wyrazy mogę znaleźć w każdym słowniku ;p . Co do tłumaczenia błędu: Twój klient (tutaj w sensie przeglądarka) wypuścił zniekształcone lub nielegalne żądanie. (Koflu, żaden klient nie jest źle zaprojektowany, gdzie ty masz tak napisane w tym zdaniu to ja nie mam pojęcia). Co do samego błędu, to najlepiej sprawdzić w ustawieniach Opery, czy w ogóle masz włączoną obsługę szyfrowanych stron i czy masz zaakceptowany certyfikat od Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi