Luksor Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 MEGA Resource Pack 3 Trzecia część MEGA Resource Pack. Zawiera ona: Sprites: 648 Backgrounds: 269 Sounds: 249 Icons: 114 Isometric: 27 Libraries: 27 Loading: 14 Strips: 15 Themes: 13 Tiles: 22 DLLs: 2 Download: https://gmclan.org/up2178_3_MEGA_Resource_Pack_3.html Zwróćcie uwagę szczególnie na sounds bo dużo ich dodałem :) Dodałem też liby, dla początkujących. I dlle - 39dll z przykładami i Super sound system 3. Backgroundów też trochę przybyło. :) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ładnie, ładnie. Tylko szkoda że już 80% mam ;p Przydałyby sie jakieś sprity do gier z lotu ptaka, bo dużo osób takich szuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Fajnee! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A jaka jest w ogóle licencja każdego z tych zasobów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 To wszystko było w necie za darmo udostępniane. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A było napisane, że jest royalty-free lub public domain? A jeżeli nie, to była inna licencja i ją podałeś w resource-packu? Innych zasobów dawać nie możesz, bo skazujesz późniejszych użytkowników resource packa na to, że będą nieświadomie łamać prawa autorskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 To wszystko było w necie za darmo udostępniane. :) To wrzuć tam dla rozrywki Dooma 3 - też jest w internecie za darmo. Oraz Magi, dla przykładu jak robić dobrą grę. Oczywiście fulla, żeby mieć pełny pogląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A było napisane, że jest royalty-free lub public domain? A jeżeli nie, to była inna licencja i ją podałeś w resource-packu? Innych zasobów dawać nie możesz, bo skazujesz późniejszych użytkowników resource packa na to, że będą nieświadomie łamać prawa autorskie. Te wszystkie zasoby są na pewno legalne, bo to już 3 RP i nikt policja mnie nie ściga xD. Kasy za to nie biorę więc tym bardziej to jest legalne. EDIT: To wrzuć tam dla rozrywki Dooma 3 - też jest w internecie za darmo. Oraz Magi, dla przykładu jak robić dobrą grę. Oczywiście fulla, żeby mieć pełny pogląd. Nie chcesz, to nie ściągaj! Ja z żadnych warezów nie korzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Przyda sie :P Już ściągam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Co nie zmienia faktu, że dochodzi do łamania praw autorskich i upierdliwy autor może podać do sądu osobę która nieświadomie wykorzysta jego zasób biorąc go z twojego RP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Co nie zmienia faktu, że dochodzi do łamania praw autorskich i upierdliwy autor może podać do sądu osobę która nieświadomie wykorzysta jego zasób biorąc go z twojego RP. To wychodzi na to, że Yoyo games też łamie prawa autorskie. :D Oni w swoich packach też zasoby brali z tych stron co ja. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Może oni mają zgodę na wykorzystywanie tych zasobów ;> ? Ty takową masz ;> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Na stronie z której brałem backgroundy jest napisane: THE LARGEST COLLECTION OF FREE BACKGROUND TEXTURES ON THE INTERNET To chyba zgody nie potrzebuję jak jest za free. A to ta strona: http://www.grsites.com/textures/ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 No i co z tego, że free? Jak dodajesz zasoby, to dopisuj skąd je pobrałeś, bo może się okazać, że niektóre z nich są darmowe ale tylko do niekomercyjnego użytku. Zawsze się podaje licencję. cytat z powyższej strony: Terms of Use The background textures found on this site were not created by the webmaster, but were obtained from various sources on the internet that described these graphics as freeware. Some of the authors, however, might disapprove if their graphics were used, for example, as part of a commercial software package. Therefore, these graphics are best suited for personal use (i.e. on a personal web site.) Tworzenie darmowej gry i rozpowszechnianie jej w internecie to nie jest "personal use". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 No i co z tego, że free? Jak dodajesz zasoby, to dopisuj skąd je pobrałeś, bo może się okazać, że niektóre z nich są darmowe ale tylko do niekomercyjnego użytku. Zawsze się podaje licencję. cytat z powyższej strony: Tworzenie darmowej gry i rozpowszechnianie jej w internecie to nie jest "personal use". No to obawiam się że to będzie ostatni RP :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Dodawaj informację o licencji i autorze to będzie dobrze. Zobacz, jak np. na commons.wikimedia.org to wygląda: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Ampel.gif Masz obrazek, pod nim informację o autorze (Author), w jakich celach można używać grafiki/licencja (Permission). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja pobrałem sobie ale nie dam tu żadnej z gierek na tych rzeczach zanim nie dasz licencji !!! Ps. a jak zrobie to policje na ciebie skieruje xD Gościu ty tu Sprite mikstury many z Warcrafta 3 regin of chaos dałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 OMG! 15 MB! Ale poświęcę się i ściągnę ;) . Swoje komentarze dam w edicie EDIT: Świetna paczka :D 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi