TuxMan Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Siemka. Piszę z komputera kolegi. Powód poniżej Od jakiegoś czasu internet mi nie działał, a avast wykrył trojana Agent. Postanowiłem z powodu trojana przeinstalować Windowsa. Oczywiście po instalacji tekstowej podczas uruchamiania Windows wyświetlił się błąd tekstowy (nie mylić z BSOD) Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: <katalog główny Windows>\system32\hal.dll Zainstaluj ponownie kopię tego pliku Postanowiłem od nowa zainstalować Windowsa. Ale to samo było :( Przeszukałem komputer kolegi w poszukiwaniu owego pliku a tu niespodzianka :o : Nie ma takiego pliku w kompie mojego kolegi. Instalowałem Windows z dyskietką ze sterownikami do HD. Czy jest na to jakaś rada?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Nie ma tego pliku, bo jest to plik systemowy, i żeby go zobaczyć trzeba odznaczyć Nie pokazuj plików systemowych... i wtedy będzie. U mnie jest, to dziwne ze u twojego kol nie ma. Przez konsole odzyskiwania przekopiuj plik i po kłopocie. http://wirusy.antivirenkit.pl/pl/opis/Troj...2.Agent.ay.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Eee... zrobiles formata? Czy zrobiles tzw. nakladke? (zainstalwoales wind na wind?) Po formacie raczej nie powinno cos takiego byc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 @UP Robiłem formata :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Przez konsole odzyskiwania przekopiuj plik z płyty i po kłopocie. Jak nie wiesz jak, to www.searchengines.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Format + instalka XP musi działać. Nie ma wała. Ew. płyta uszkodzona. Choć wątpię.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Jeżeli płyta uszkodzona to przy instalacji by wywaliło by błąd na pewno. To mi wygląda na źle sformatowanego kompa. Windows jest na tyle głupi, że jak formatujemy go z konsoli, to zamienia dyski kolejnością i D staje się C, a C to D no i wtedy kaszana gotowa. Dlatego ja formatuję Partition Magic'iem w wersji bootowalnej z CD i wtedy nie ma takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Ok już nie trzeba nowego HD. Usunąłem wszystkie partycje :( , potem założyłem nową partycję, ale Windowsa już mam. Zamykam temat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi