Kaara Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 No wiec napisałem kod na atak potwora CREATE potwora zycie = 40 atak = false obrazenia = 0 STEP potwora if distance_to_object(o_player) <= 20 { atak = true } else { atak = false } if (distance_to_object(o_player) <= 20 and atak = true) { obrazenia = round(random(25)) - round(random(global.defence)) global.hp -= obrazenia atak = false speed = 0 alarm[0] = room_speed * 2 } ALARM: atak = true No i nie wiem czemu ale potwor atakuje szybciej niz powinien(nie co 2 sekundy) mozecie powiedziec co jest źle z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 STEP potwora if distance_to_object(o_player) <= 20 { atak = true } else { atak = false } Wywal to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ale jak to wywale to zmeinna atak nie bedzie true i potwor nie zaatakuje przeciez , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 To daj na create: atak = true; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ta ale wtedy od razu mi zycie odbiera ;] a ma byc jeszcze w odległosci 20 Dobra jakos tam supreniepoprawnie działa ;] dzieki Yoda ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Zobacz sobie do mojego silnika miniRPG2.0, tam jest to zrobione i dziala cacy + masz ladnie zrobiony battle system ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ta ale wtedy od razu mi zycie odbiera ;] a ma byc jeszcze w odległosci 20 Nieprawda. Przetestowałeś chociaż zanim napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Tak jak YODA mowi to jest wszystko OK No i po co piszesz tego posta? Pomagasz nim komuś? Yoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi