hudy0070 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jaki zrobić żeby jeżeli jest koniec animacji to się coś tam robi ? Nie chodzi mi o event bo wiem że taki jest tylko o kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Sprawdzaj czy image_index jest ostatnim indexem, spróbuj: if ( image_index == image_number ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Nie chce działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Musi działać. image_index to aktualna klatka, a image_number to ilość klatek w animacji, czyli jeżeli aktualna klatka równa się ilości klatek ( czyli ostatniej ) to jest koniec animacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 @Yoda: A co jeśli image_index=5.3 to wtedy zadziała? ;] image_index == image_number-image_speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Mi nie chce działać, nie wiem dlaczego, może źle wpisałem: GML if image_index = image_number { image_speed = 0; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A event Animation End to już nie istnieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A czytać umiesz ^^? pisałem że nie o eventa mi chodzi. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mi nie chce działać, nie wiem dlaczego, może źle wpisałem: no bo dałeś za dużo klamer } :) zawsze "{" == "}" musi być :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 GML if ( image_index == image_number ) { image_speed = 0; image_index = 0; } Dalej nie działa chyba że dalej źle mam napisane. A tamta klamra to była bo jeszcze inne skrypty miałem przed tym i ona zamykała wszystko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Daj jak mówił Konrad: if ( image_index == image_number-image_speed ) { image_index = 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Animacja cały czas idzie dalej a w debug mode cyfy nie są 1.2 czy 3.2 tylko 1 2 3 4 ... i tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 GML if ( image_index == image_number-image_speed ) image_speed = 0; u mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Dzęki Yoda u mnie ten twój też działa ale czego ten w klamerkach nie działał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Bo nie dałem tam image_speed = 0; a we wcześniejszych niebyło tego -image_speed ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi