LionX Dagger Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 witam więc sprawa wygląda następująca mam 2 kompy które są połączone szeregowo jeden ma dostęp do neta bezpośredni a drugi pośredni za pomocą komputera pierwszego no i mój problem polega na tym że gdy pierwszy komputer ma włączony P2P to na drugim net praktyczne nie działa czy istnieje jakiś program (program nie urządzenie typu ruter , server czy switch) który by podzielił Internet na pół ? ps. co z tymi dziwnymi reklamami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Po prostu przyblokuj torrenty do pewnej prędkosci i tyle. Poza tym, może być jeszcze inny problem, jak u mnie w sieci, że tak czy siak wszystko leci jednym portem i jak ściągam cokolwiek to też praktycznie neta nie mam, pomimo, że jest 5kb/s :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Hmm zmniejszyć prędkości pobierania torentów trzeba będzie o tym pomyśleć i sprawdzić czy w tym programie jest to możliwe ale to i tak nie rozwiązuje mojego problemu w 100% bo gdy ktoś tam będzie korzystał jeszcze z neta to transfer znów spadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Tak, istnieje program, który "udostępnia" programom ograniczoną ilość transferu. Z tego co pamiętam to był skuteczny. Nazwy nie mogę sobie teraz przypomnieć, ale jak poszukasz to chyba znajdziesz. [edit] http://www.komputer.katolik.pl/index.php?t...wa&d=a,1119 Może tutaj poczytaj i poszukaj programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 @Lionx: http://www.netlimiter.com/ Ten program połączenie firewalla i limitera transferu (więc masz 2 w 1). Po prostu utwórz regułę ograniczania transferu po sieci lokalnej lub jeżeli udostępniasz internet programem, to daj limity temu programowi. Język polski do wyboru więc się połapiesz. Prócz zwykłych limitów możesz nadawać także przyzwolenia czyli jeżeli łącze nie jest przykładowo zajęte, to żeby programy mogły wykorzystywać większe pasmo itd. ps. Program nie jest darmowy, ale klucze pirackie... Tak czy siak właśnie się zastanawiam nad jego kupnem, bo 29.95$ to przy aktualnym kursie dolara niedrogo i warto się zaopatrzyć w oryginała. Dawno nie widziałem tak porządnego kawałka softu. update: Żeby przyzwolenia (granty) działały, to w zarządzaniu siecią tego programu ustawić przepustowość całego łącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi