M@ti002 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 witam. uzywam GML mp_potential_step(x,y,speed,checkall) i nie wiem co zrobic, by ten omijal wszystko oprocz obiektu przypuscmy hero (przypuscmy). jak tego dokonac? :( z gory thx :) EDIT: o ja, napisalem w Valhalli :P sorka jakis dzisiaj niemrawy jestem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 mp_potential_step(x,y,speed,checksolid) Spróbój tak. Koliduje tylko z solid, inaczej nie wykombinowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 hmm... a gdyby tak zrobic parenta do wszystkich obiektow ktore maja byc ominiete?? czy dalo by sie w polu "checkall" wpisac nazwe parenta? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 hmm... a gdyby tak zrobic parenta do wszystkich obiektow ktore maja byc ominiete?? czy dalo by sie w polu "checkall" wpisac nazwe parenta? :) Checkall przyjmuje true albo false. False jak omija tylko solidy, a true jak omija wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 a po co Mark dał nam parenty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi