Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam, mam kolejne (dla was pewnie głupie :) ) Pytanie: Jak "ogrodzić" room żeby stworki z niego nie wyszły? Bo w mojej grze żołnierze cofają się do tyłu aż znikną z roomu. Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 event outside room: GML x=xprevious; y=yprevious; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 gdzie to wkleić ? do hero, żołnierzy ? czy gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 gdzie to wkleić ? do hero, żołnierzy ? czy gdzie? Do domu nad morzem. A jak myślisz? Kto ci ucieka za mapę? Czytaj ze zrozumieniem a nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beczo Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Zła nazwa tematu. Masz jakieś 30min na zmianę, inaczej zamykam. Beczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) nie działa jak zmienić nazwę tematu? Edytowane 14 Marca 2008 przez Slax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Beczo, o ile pamiętam, to nie da się zmienić nazwy tematu...? Slax: A gdzie wrzuciłeś kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 do żołnierza który wychodzi za ekran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A w jakim evencie? Na pewno outside room? Others > Outside room Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 tak, może mam coś dopisać do x=xprevious; y=yprevious; po tym ;? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Nie. To powinno działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 niestety nie działa :( Może coś w ustawieniach roomu mam zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 A nie lepiej zrobić tło-podobne klocki solid? Mi ten kod działa, niewiem w jaki sposób tobie nie. Wiesz, że chodzi o to, że jeśli ŚRODEK obiektu dotknie krańca ekranu, to nie wyjdzie? Dlatego go nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 wytłumaczę wam o co mi chodzi: Chcę tak jak w "Przykład Arkanoida" link: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=135 zrobić tak że jak piłeczka dotknie "niewidzialnej" ściany to się od niej odbije. Ja chcę żeby to mój żołnierz odbił się od takiej "ściany" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Zrób tło-podobne klocki, postaw kawałek za roomem i ustaw kolizje. Przecież to nie grzech, a będzie o wiele łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 wytłumaczę wam o co mi chodzi: Chcę tak jak w "Przykład Arkanoida" link: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=135 zrobić tak że jak piłeczka dotknie "niewidzialnej" ściany to się od niej odbije. Ja chcę żeby to mój żołnierz odbił się od takiej "ściany" Następnym razem wyrażaj się trochę jaśniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi