Yoda Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 ChaosLand Online Co tu dużo mówić, trzeba by przedstawić nieco zamierzenia gry otóż: Gra nie jest typowym mmorpg, a przynajmniej nie w całości. Jest to gra online, rozgrywana na małych mapach, nastawiona przede wszystkim na PvP. Ale nie tylko ( o tym za chwilę ). Gra posiada elementy mmo, mianowicie mam na myśli rozwój postaci zdobywanie itemów itp. Jednak np. mapy będą mogły być zmieniane, tak więc ponieważ nie są duże będzie ciekawie ;) Jeżeli chodzi o gameplay, samo ciosanie innych owszem, może być nudne. Dlatego będą różne atrakcje: - różne, pomniejsze questy - "słup ogłoszeniowy" - gdzie można wyznaczyć np. nagrodę za zabicie kogoś :P - Potwory i boty, rzucane przez admina, na przykład podczas eventów* - i kilka innych :rolleyes: *Wówczas raczej mile widziana będzie współpraca pomiędzy graczami gdyż będą to raczej duże i silne potwory, a walka z nimi nie będzie krótka ;) Jeżeli macie jakieś pomysły, walcie śmiało jestem otwarty ;) A póki co Trailer, raczej samego silnika gry, w następnym być może będzie jakiś pojedynek, czy tam walka między graczami ;)ChaosLand Trailer [ 15.9mb ] Mirror YouTube Screeny z gry: A po więcej (screenów i informacji ) zapraszam tutaj - http://www.chaosland.yoyo.pl/index.html :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Nice, tylko ciekawe czy projekt wypali i co z tego wyjdzie :) W każdym razie - powodzenia z produkcją :P YouTube link (gorsza jakość obrazu): http://pl.youtube.com/watch?v=hgqx7MoGW14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Gra posiada elementy mmo, mianowicie mam na myśli rozwój postaci zdobywanie itemów itp. To są raczej elementy RPG, a MMO jest tylko jego podgatunkiem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 MMO = massive multiplayer online, więc nie jest to żaden podgatunek RPG tylko określenie gier, w których na raz gra wiele osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Miejmy nadzieję, że nie będzie takich lagów jak przy pierwszych testach :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Mógłbyś dodać tworzenie własnych mieszkań i okolic, tzn. po stworzeniu postaci, wybiera się szablon mapy, na której stworzymy mieszkanie, a tam możemy urozmaicać co chcemy. Trzeba by było ochraniać własny dom różnorakimi pułapkami fizycznymi/magicznymi, najemnikami, ogrodzeniami itp. Jeśli plecak ma jakieś ograniczenia, to niektóre przedmioty schowamy w skrzyni w domu, bo po co brać pochodnie na plaże lub wędkę do wulkanu? Możesz też eksperymentalnie zrobić dzień i noc. Wtedy gdy nie będzie nam pasować noc, będziemy mogli się przespać do rana. Napisałem "eksperymentalnie", bo nie każdy lubi czekać. Idea z mieszkaniami jest o tyle dobra, że każdy nowo zarejestrowany gracz będzie dostarczał nowe łupy (oczywiście trzeba będzie wprowadzić jakiś niewielki zakres poziomu, żeby 45lvlowiec nie mógł złupić domu 6lvlowca). Możnaby było u kogoś w chacie planować wypady do jaskiń i takich tam. To bardzo urealistyczniło grę. Trochę się rozpisałem :D Przemyśl to i zapytaj się siebie "czy nie będę porywał się z motyką na słońce?", bo wg. mnie to jest trudne do zrobienia... BTW. Good Luck! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Miejmy nadzieję, że nie będzie takich lagów jak przy pierwszych testach boxed.gif Przy pierwszych testach nie było lagów T_T przecież ci mówiłem, że to była wina opóźnionych remote'ów innych graczy ale ty dalej swoje man :P A z tym mmo to tak w skrócie napisałem wiecie dobrze o co chodzi :) @Matthew: nie wiem czy to dobry pomysł z tymi mieszkaniami - ta gra raczej nastawiona jest tylko na walkę. Kilku NPC czyli tam sklep, depozyt itp. (mini-miasto) a poza tym to tylko akcja, walka, areny itp :P @Snake: danke, za podrzucenie na YT :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 No ładnie się zapowiada ;) Aaa masz duży + za to że gre robisz sam ;) Pozdrawiam, Pablooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 1 rzecz przedewszystkim: oddal po przekatnej cienie pod drzewami bo teraz wygladaja jak jakies placki krzakowe. co do pomyslu, moze byc ciekawie, ale wyznaczanie nagrody przez innych graczy moze nie wypalic. a co, jesli nagroda za glowe delikwenta rosla by z kazdym ubitym innym graczem? (z naciskiem na roznice poziomow, tak aby za wesolka mordujacego lowleveli robila sie wysoka nagroda i kazdy chcial by go ukatrupic) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Umiesc ktoś na rapidzie.. bo slabo idzie. CL ladnie sie zapowiada, powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Umiesc ktoś na rapidzie.. bo slabo idzie. Rapidshare raczej nie, przez limity. Poza tym u mnie idzie szybko, w końcu to tylko 15mb :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Całkiem nieźle to wygląda, ale może włącz antialiasing? ( global game settings>interpolate colors between pixels ), choć można stracić przez to trochę fpsów. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Całkiem nieźle to wygląda, ale może włącz antialiasing? ( global game settings>interpolate colors between pixels ), choć można stracić przez to trochę fpsów. smile2.gif Aż zobaczę :D A co do FPSów to jak na razie bardzo dobrze jest. Jeszcze nie dawno testowałem na moim gracie na którym w Almie miałem 1/3 FPS a tu było full ;) EDIT: Ok, dałem, straty FPS - żadne :) A trochę upłynniły sie przejścia przy krzaczkach i na postaciach. Poza tym aż tak wielkich zmian nie ma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm x Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 kiedy demo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 kiedy demo? Ciężko powiedzieć, wszystko zależy od poziomu mojego lenistwa. Muszę skończyć czary, zrobić system skilli, trochę bajerów i narobić grafik do itemów itp. Wtedy się pomyśli o demku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Kolejne MMORPG typu przeróbka Tibii :) Ale przynajmniej fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Kolejne MMORPG typu przeróbka Tibii :) Ale przynajmniej fajne :) ch**a wiesz a sie wypowiadasz :huh: Dobry trailerek. Troche mam watpliowsci co do gameplaya bo to dosc orginalne jak zwykle produkcje RPG ale zobaczymy jak to wyjdzie, czekam na pierwsze demko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @UP Chodziło mi o podobieństwo grafiki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Kolejne MMORPG typu przeróbka Tibii :) Ale przynajmniej fajne :) Bardziej Almora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @UP Chodziło mi o podobieństwo grafiki ;) weź nie porównuj w Tibi moim skromnym zdaniem grafika była zrypana kompletnie down@ właśnie grafika bardziej do Almory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Dobry pomysł na grę. ;) Ale czy nie lepiej zamiast jednej mapy zrobić kilkanaście map w rożnych lokacjach, które będą zmieniały się w czasie gry? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Giera jak giera, ale trailer to jest dno normalnie xD. Nic nie pokazuje, niczego się z niego na dobrą sprawę nie można dowiedzieć, zwykłe nagranie jak grasz, bez żadnych urywków z ciekawych momentów, bez muzy :P. Jak umiesz GM'a to teraz się poucz trailery robić xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @kryniak Przepraszam, ale nigdy nie widziałem Almory :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 W takim razie pobierz ją sobie albo obejrzyj z screeny z tej strony albo tej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Jakoś mi się strasznie nie podobają dachy tych budynków, takie jakieś łyse... zrób żeby można było na nie wchodzić jak w GTA 2 : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Yoda trzeba znaleźć grafika ;) Bo tak jak Yoho powiedzial te dachy troche 'łyse' ;) Moze jakis inny efekt i bedzie nice ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Jak się teraz przypatrzyłem tym dachom to zauważyłem, że różnią się cieniowaniem( w sensie róznego miejsca oświetlenia) Faktycznie przydałyby się nowe grafiki, nie tylko dachów, wiele innych sprite'ów nie pasuje do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 NIe, no Yoda - rewelacja! ;D .. A tak serio, to: - hmm.. no skoro mowiles ze grafika do zmiany, to nie bede sie jej czepial - ta przyroda - sztuczna jak kobieta z botoksem (te drzewa, nadal wygladaja jakby ktos nimi obracal) ;P + podobaja mi sie te czary (grafika, bo ogolem to nic nadzwyczajnego) + tryb skierowany na pvp, podoba mi sie I na koniec wielki -- za trailer, bo jak wspomniano wczesniej, nic konkretnego nie pokazal, ale sama gra mysle ze wypali (po sporych poprawkach ;) - powodzenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Nie dało się bardziej skserować tego od Almory? No i jaki niby będzie system liczenia expa z pvp? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Jakaś taka dziwna ta grafika i ruchy... :D A co do gry: uderzająco podobna do Almy, ale mimo wszystko powodzenia... ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi