Gość Iron Man Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Temat: Najlepsze RPG z RPG Makera Zasady - można korzystać z dowolnej wersji RPG Makera - gra z gatunku RPG - max rozmiar to 50mb - ZABRONIONE jest używanie domyślnego RTP, za wyjątkiem ręcznego wyeksportowania z biblioteki pojedyńczych, koniecznie potrzebnych fragmentów. (nota: wskazane by było też wycinanie z pobranych z Internetu RTP tylko tych potrzebnych elementów i tworzenie za ich pomocą własnych bibliotek w celu ograniczenia rozmiaru gry) - tematyka pracy dowolna (fabuła, świat itd.) Zakończenie: 26 marca 2008 Oceniają: Iron Man, dziadekkleofas, Kamrat, blackmaul ZASADY OCENIANIA: -każdy członek składu sędziowskiego wystawia grze notę w skali od 1 do 10 -z not, które zebrała gra liczy się średnią dodawaną do ogólnej punktacji -średnia zaokrąglana jest zgodnie z ogólnie przyjętymi regułami matematycznymi -po zakończeniu terminu oddawania prac zakładana jest ankieta z tytułami gier oddanymi w terminie, w której każdy user może oddać swój głos na faworyta. -punktacja uzyskana w ankecie doliczana jest do ogólnych punktów -skład sędziowski ocenia grę po zakończeniu głosowania przez użytkowników tj. 28 marca 2008 Hejw fan! Skontrolował konkurs: gnysek. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Nie wiem o co chodzi,albo nie chce wiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 ja mogę być w składzie sędziowskim. Jak tak to pisać do Mnie NA PW !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iron Man Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 ja mogę być w składzie sędziowskim. Jak tak to pisać do Mnie NA PW !. Skład sędziowski: Oceniają: Iron Man, dziadekkleofas, Kamrat, blackmaul Toż to wręcz truizm przecież! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Nie robiłem nigdy gier w RPG Makerze więc nie wezmę udziału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Przewiduję 0 chętnych. Ludzie mają problem, żeby zrobić taką grę dla siebie, a co dopiero na konkurs, z ograniczonym terminem =O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iron Man Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Przewiduję 0 chętnych. Ludzie mają problem, żeby zrobić taką grę dla siebie, a co dopiero na konkurs, z ograniczonym terminem =O ...ale RPG Maker do poziomu mniej więcej średnio-zaawansowanego jest prostszy niż konstrukcja cepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Mówię o braku czasu i chęci. Połaź trochę po stronach/forach o RM i policz ile polskich gier wyszło >_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iron Man Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Mówię o braku czasu i chęci. Połaź trochę po stronach/forach o RM i policz ile polskich gier wyszło >_< Scena RPG Makera to jedno, a scena GM to drugie, Tutaj ludzie mogą mieć więcej chęci. ;p Tym bardziej, że dla dużej części userów tutaj zgromadzonych RPGM to powinna być pestka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Niech ci będzie, zobaczymy, ale i tak IMO wygra ten, kto zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Przewiduję 0 chętnych. Ludzie mają problem, żeby zrobić taką grę dla siebie, a co dopiero na konkurs, z ograniczonym terminem =O A ja stworze gre i co wygram hehe no chyba że nikt nie zagłosuje :) Nie no spróbuje zrobić xD Serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Coś czuje że konkurs nie wypali (mało ludzi robi w rpg makerze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @up I co z tego ?? I przynajmniej ktoś wygra hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Coś czuję, że konkurs nie wypali. :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Eh. Jak LudziXowi się będzie chciało, to i tak wynik z góry przesądzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 "Najlepsze RPG"? W tej sytuacji wygra gra, w której autor w ogóle nie będzie wrzucał czegoś własnego, tylko pojedzie na gotowym schemacie i zrobi kilkunastogodzinnego kolosa. pobranych z Internetu RTP http://www.tsukuru.pl/index.php?link=FAQ/skroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A mozna uzyc kazdego z makerów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A mozna uzyc kazdego z makerów ?? - można korzystać z dowolnej wersji RPG Makera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iron Man Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 "Najlepsze RPG"? W tej sytuacji wygra gra, w której autor w ogóle nie będzie wrzucał czegoś własnego, tylko pojedzie na gotowym schemacie i zrobi kilkunastogodzinnego kolosa. Pod uwagę w ocenie będzie brana także inwencja własna w kwestii oprawy audio/video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Tematem jest dowolne RPG? Od tekstówki do japońskiej klasyki :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 - ZABRONIONE jest używanie domyślnego RTP, za wyjątkiem ręcznego wyeksportowania z biblioteki pojedynczych, koniecznie potrzebnych fragmentów. (nota: wskazane by było też wycinanie z pobranych z Internetu RTP tylko tych potrzebnych elementów i tworzenie za ich pomocą własnych bibliotek w celu ograniczenia rozmiaru gry) Dobrze użyte RTP + trochę bajerów do niego pasujących działa cuda, uwierz mi. Za to zły mapper z ######stych graficzek nie zrobi nic fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Gwarantuje 0 udziału. 1. To forum GameMakerClan. 2. Szkoda czasu na twój głupi konkurs... co ktoś będzie miał, nawet, jeśli wygra...? 3. Male możliwości... (RPG Maker) 4. Komu sie chce robić własne grafy tylko po to, aby wziąść udział w jakimś głupi komkursie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Dla mnie najważniejszym problemem jest to, że dali za mało czasu, a że jednocześnie jest konkurs na rmxp.pl, mogą liczyć tylko na osoby z tego forum ;x 3. Male możliwości... (RPG Maker)XD Bez takich obmierzłych żartów mi tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iron Man Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 1. To forum GameMakerClan. 2. Szkoda czasu na twój głupi konkurs... co ktoś będzie miał, nawet, jeśli wygra...? 3. Male możliwości... (RPG Maker) 4. Komu sie chce robić własne grafy tylko po to, aby wziąść udział w jakimś głupi komkursie...? Ad.1-...a to konkurs na grę z RPG Makera, mała odmiana i próba zmierzenia się z czymś innym. Ad.2-A co dostają ludzie, którzy biorą udział w niezliczonej ilości innych konkursów tutaj, z Ligą włącznie? Chyba tylko niewysłanego przez dziada Bet On Solidiera... Ad.3-Tak, relatywnie małe możliwości, jednak prostota obsługi i zachęta do wykazania się pomysłem w bardziej ograniczonym środowisku programistycznym. Ad.4-Żadne tam własne, mogą być każde inne zassane z neta, byle nie tylko te domyślne z RPGM. BTW. To nie tylko moja inicjatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 3. Male możliwości... (RPG Maker) Ha ha ha! Jeszcze nigdy się tak nie uśmiałem ^_^ Zobacz parę bardziej znanych projektów na www.rmxp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Male mozliwosci ma ten co mysli ze ma male mozliwosci , nie jest to jakis super program czy cos do robienia gier , ale we wszystkim i w niczym mozna zrobic cos . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Po tym poście wnioskuję, że myślisz że RMXP to nic... Naprawdę, jak umiesz coś zrobić i znasz się trochę na Ruby... Co ja gadam! Nawet na zdarzeniach możesz zrobić kilka w miarę porządnych skryptów! No ale niektórzy nie doceniają możliwości RPG Makera XP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Im zapewne chodzi o porównanie możliwości GM do RMXP, i tutaj mają rację. GM ma ich więcej. Ew. Miał kolo na myśli małe możliwości - mały zakres tematu, bo to w końcu RPG Maker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Po tym poście wnioskuję, że myślisz że RMXP to nic... Naprawdę, jak umiesz coś zrobić i znasz się trochę na Ruby... Co ja gadam! Nawet na zdarzeniach możesz zrobić kilka w miarę porządnych skryptów! No ale niektórzy nie doceniają możliwości RPG Makera XP... Tak napisalem nic , ale nie odnioslem sie do konkretnego programu . Napisalem ogolnie , radze Ci przeczytac moj post jeszcze raz . Up : O to mi chodzilo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Bez grzebania w kodzie większe możliwości ma RM, z grzebaniem - GM. Kropka. Wracając do konkursu - na czym ma polegać to "ręczne eksportowanie z biblioteki"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi