wezyrnorbert Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Jak zrobić żeby sprite zmieniał się wraz z pozycją myszki czyli jak myszka będzie po lewej stronie to cały sprite się "odbija" a po prawej to na odwrót. Tutaj mam przykład jak ma NIE BYĆ : http://img223.imageshack.us/img223/2793/zlezk0.png Porąbało Cię z tym obrazkiem? Na przyszłość uważaj. Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 if x<mouse_x { image_xscale=1; } else { image_xscale=-1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 No tak ale gdy się obraca to głowa sie obraca w innym kierunku :P Bo to dodatkowo jak jest po lewej to powinien sie sprite odtwarzać od tylu chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Pomoże mi ktoś z tym ?? Double post. Warn gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 wystarczy zmienić znak większości albo obrócić sprita ;) GML if (x<mouse_x) image_xscale=1 else image_xscale=-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 nie działa bo wtedy sie w ogóle dziwnie obraca bo jak pojadę myszka na górę to sie obraca na dol ale po prawej jest ok. Wysłać ci projekt i mi najwyżej poprawisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Sprite w folderze sprites ma byc ustawiony w prawo (bo to direction 0) moze nie masz i to przez to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 http://www.speedyshare.com/831519655.html i co, zmieni mi ktoś mój "błąd" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Eh, strasznie to masz pogmatwane, więc spróbuj tak(step głowy): GML image_index = direction / 6*image_xscale+15*image_xscale-15; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Thx RaistlinBlackRobe nawet nie wiesz jak mi pomogłeś, myślałem ze mi już nikt nie pomoże a tu nagle taki ..... Wielkie thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi