Arent Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 mam problem z funkcją gmdate() mam tak: $greenwich = gmdate("M d Y H:i:s"); $query=("INSERT INTO tabela VALUES (NULL, '$greenwich')"); i w tabeli wyświetla mi 0000-00-00 00:00:00 (typ pola: datetime) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Nigdy nie korzystałem z typu datetime. Nie rozumiałem o co w nim chodzi, więc datę zapisywałem jako Varchar :) Przed query wpisz echo $greenwich i sprawdź co jest w tej zmiennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arent Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 zmieniłem tylko pole na varchar i poszło piknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Date jet najlepiej przechowywaćw polu int i wpisywać tam czas unixowy, ponieważ potem mogą wystąpić problemy z zmianą formatu a tak to tylko zapisujesz czas unixowy a potem przy ładowaniu ustawiamy format. :bye1: int (11) jc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 mam problem z funkcją gmdate() mam tak: i w tabeli wyświetla mi 0000-00-00 00:00:00 (typ pola: datetime) Tak jak mówił Kofel: Zapisuj datę w postaci liczby uniksowej, potem na PHP można przewalić na datę czytelną dla człowieka dzięki funkcji date("Y-m-d H:i:s",$czas); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Polecam użyć $data_timestamp = time(); $data_data = date("h:i", $data_timestamp); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi