W Samuraj Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 chodzi o to by lecąc samolocik przeciwnika we mnie strzelał z góry dziękuje :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 W przykładach dostarczanych z Game Makerem jest coś takiego. Folder 'Examples' w katalogu głównym programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 chodzi o to by lecąc samolocik przeciwnika we mnie strzelał z góry dziękuje :unsure: Nie rozumiem o co chodzi z tym "z góry"? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 "z góry dziekuję" Z interpunkcją tragicznie, jest przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 "z góry dziekuję" Z interpunkcją tragicznie, jest przykład. lol :blink: Ludzie, używajcie znaków takich jak "," i "." :mellow: Step samolotu przeciwnika: if distance_to_object(obj_bohater)<200 // tutaj podajesz ilosc pikseli { instance_create( x, y, pocisk) } Create pocisku: move_towards_point(obj_bohater.x,obj_bohater.y,10) Teraz przeciwnik będzie co Ciebie strzelał w odległości 200 pikseli a pocisk będzie leciał pod każdym katem w stronę bohatera. Nie wiem czego oczekujesz bo nic nie opisałeś. Więc masz to. A jak chcesz zmienić z jaką prędkością maja być tworzone pociski skorzystaj z tego: Create wroga: strzal = 1; Step wroga (umiesc to w if distance... zamiast instance_create): if( strzal ) { var i; i = instance_create( x, y, obj_pocisk_bot ); i.speed = 17; //ustalasz prędkosc pocisku strzal = 0; alarm[0] = room_speed * 0.3; //czas, co jaki ma byc tworzony nowy pocisk } Alarm[0] wroga: strzal = 1; Mam nadzieję, że pomogłem :) I na przyszłość: opisuj dokładniej czego pottrzebujesz :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi