hudy0070 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Chciałbym zrobić coś takiego: jest sobie obiekt hp (z nim oczywiście ustawione to hp ) i jeśli wykrywało by kolizję obj1 z obj2 (nie hp z obj1 czy obj2) The End :huh: MAM OBIEKT HP I OBJ1 I OBJ2 jeśli obj1 i obj2 sie zderzą to chce aby było to wykrywane w Hp i potem tam odpowiednio hp odejmowane Helth jest już zajęte ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Wielkimi literami proszę bo nic, a nic nie rozumiem o co Ci chodzi. o_o EDIT Jaki problem zmienić wartość HP po kolizji dwóch obiektów. Masz od tego event, a operować na zmiennych chyba potrafisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ja też nic nie skumałem ;/ te dzieci już niczego w tej szkole się nie uczą, ale żaby matka Cię polszczyzny nie nauczyła... ? ehh... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 definiujesz w obiekcie "hp" zmienna "zdrowie" w momencie kolizji obj_01 z obj_02 (w jednym albo w drugim) wpisujesz w klocku/kodzie ze: hp.zdrowie-=xxx hp(obiekt).zdrowie(zmienna) -= xxx(o ile zmniejsza sie hp)-czyli zmienna w obiekcie zostaje zmieniona w jakis sposob mozna tez zrobic skrypcik w obiekcie hp, tak by byl wykonywany w obj_01, a sprawdzajacy czy nastepuje kolizja z obj_02 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 mozna tez zrobic skrypcik w obiekcie hp, tak by byl wykonywany w obj_01, a sprawdzajacy czy nastepuje kolizja z obj_02 a można o takowy skrypcik poprosić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi