Nirvan Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Moja 4 gra ! Mój dawny tajny projekt , którego realizację zacząłem od 17 dni . Oto wynik pracy : Link (UWGA ! 26.1 MB) : http://www.yoyogames.com/games/show/27305 mirror GMclan : https://gmclan.org/up2856_3_Viking_Arathor_demo.html Tytuł : Viking Arathor : Banner of hell fury and five mages DEMO Gatunek : Mieszanka RPG i Platformówki Pomysł : Ja Fabuła : Ja Grafika : W całości ja :P Programowanie : Ja Dźwięki : z findsounds Muzyka : Edward Shermur K-PAX Fabuła : 800 lat p.n.e , gdy na ziemi panował pokój , żądny krwi loki przywołał do życia straszną furię , która sprowadzała do życia potwory złożone z otoczenia . Ciągle czerpała siłę z zła które sie rozszerzało na planecie . Potwory siały spustoszenie na ziemi . Gdy grecy dowiedzieli się skąd biorą się te potwory , postanowili zapobiec chaosu . Wyznaczyli najpotężniejszego wojownika , "Ahelesa" aby udał się zabić piekielną furię . Z pomocą bogów zasypał na wiele wieków furię pod gruzami gór , lecz w morderczej walce sam także poległ . Wiek VIII , Pięciu mrocznych magów zebrało siłę i wydobyli z pod kupy gruzów furie , tworząc również jej sztandar . Jest on nasycony potężnymi siłami zła , które utrzymują ją przy życiu i dzięki któremu jest o wiele silniejsza. Siedziba magów znajduje się na wyspie na morzu północnym Gdyby zniszczyć sztandar , straciłaby wiele mocy . Grecja praktycznie przestała instnieć . Znienacka zaatakowały ją legiony potworów . Nie mieli szans . Jednak isnieje przecież drugi potężny naród . Wikingowie . Postanowili wybrać ciebię abyś wyruszył na Wikingę(1) i zabił furię . Musisz się spieszć . (1)"Wikinga" tak nazywały się wyprawy zbrojne ludzi północy , a nazwa wikingowie wzieła się właśnie od tej nazwy . Jak chcesz wyświetlić info o wrogu to nakliknij na niebo ppm . Ja naciśniesz "new game" to wyskoczy błąd , ale naciśnij "ignore" to zninie i możesz grać . Ja zabijesz taiego potwora , "Ice beast" to nie znia , tai bug . Screen 1 : http://img86.imageshack.us/img86/3905/scr1ss1.gif Screen 2 : http://img86.imageshack.us/img86/2947/scr2ew8.gif Screen 3 : http://img86.imageshack.us/img86/113/scr3bi3.gif Screen 4 : http://img86.imageshack.us/img86/96/scr4mo0.jpg Sory za jakość :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 daj na upa bo chce pobrać edit: porażka,czekam aż się załaduje a tu nic,ale lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ok ale to troche potrwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 1. to ze za pomoca cinema4d mozesz szybko tworzyc grafike duzego rozmiaru nie oznacza ze masz ja ladowac do gry, bo A- zabiera duzo miejsca B- podobny efekt mozna osiagnac grafika mniejszego rozmiaru 2. renderowanie klatka po klatce animacji i ladowanie jej do gamemakera ma sens jesli animacja jest niewielka i zostanie potem zapisana jako gif i wczytana ponownie 3 na dzien dobry error- nie moze zatrzymac nieistniejacego dzwieku 4 error: w ommoviewer nieznana zmienna ammo, i nieznane inne zmienne dalem abort 5. niewygodne i nie intuicyjne sterowanie ale pozatym wyglada dosc sympatycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Gra ładowała się dłużej niż Back, więc straciłem cierpliwość i ją wyłączyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 No gra ma duże wymagania ;/ też mi się strasznie długo ładowało i kompa mi to zawiesiło ;/ no i sobie nie zagrałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 coś Ty zrobił człowieku? od strony technicznej dałbym Ci 1... po 15 minutach ładowania zwątpiłem i męczyłem się z wyłączeniem tego,ile będzie się ładować pełna wersja? dobę :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 1. to ze za pomoca cinema4d mozesz szybko tworzyc grafike duzego rozmiaru nie oznacza ze masz ja ladowac do gry, bo A- zabiera duzo miejsca B- podobny efekt mozna osiagnac grafika mniejszego rozmiaru 2. renderowanie klatka po klatce animacji i ladowanie jej do gamemakera ma sens jesli animacja jest niewielka i zostanie potem zapisana jako gif i wczytana ponownie Wszystko jest w gifach . Dajcie jakiś post o optymalizacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Wszystko jest w gifach . No właśnie. Wywal je poza plik exe. Tak samo muzykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 wczytaj muzę i grafiki z zewnątrz,wtedy lepiej pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Gra strasznie długo się ładuje... Choć nie jest ona dobra. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Grafika słaba, taka nieduana, chyba jedna z twoicjh pierwszych, przyjemniej by się gralo gdybu to wszystko było płynniejsze i grafika zrobiona pixel-artem. Z powody długości ładowania i błedów, 2/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 O! Gra zajmuje 26 MB. Poświęcę się i ściągnę. Ocenę dam w edicie :) Plusy +Nawet ciekawa fabuła :D Minusy -Długo się ładuje -Dużo zajmuje miejsca na HD -Marna grafika -Pamięciożerna gra <_< 2,5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ładuje sie kupe czasu, zajmuje tez kupe. Ta, a może dałbyś jeszcze mp3? Ja nie grałem, bo straciłem cierpliwosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi